Translate

вторник, 8 март 2016 г.

УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ получи сертификат ISO 9001:2008 - за качество на медицинските услуги



Стандартът е гаранция, че медицинските услуги, предоставяни в болницата отговарят на
добрите медицински практики и на националните стандрати за диагностика, лечение и рехабилитация, а също и за високото качество на оборудването, с което разполага лечебното заведение. Присъденият сертификат е за цялостната дейност на медицинските и спомагателни структури на Александровска болница и на базовите й възможности за обучение на студенти и специализанти.
Одитът на системата е извършен от глобалната компания Intertek Moody, една от трите най-големи сертифициращи компании в света.
--------
В УМБАЛ „Александровска” е разкрит Експертен център по наследствени неврологични и метаболитни заболявания с ръководител проф. Ивайло Търнев. До дни в лечебното заведение ще стартират експертни центрове за болестта на Фабри с ръководител проф. Емил Паскалев и за имунодефицитни състояния с ръководител проф. Елисавета Наумова.
В рамките на „Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2014-2020”, към Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Александровска” функционира Експертна комисия за комплексно медицинско наблюдение на деца с муковисцидоза. На тази база предстои да бъде създаден и специализиран Център за лечение на деца от 0 до 18 години с муковисцидоза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар