Translate

сряда, 9 март 2016 г.

„Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ ще се проведе за 15-та поредна година



Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България  и за това има заслуга фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава
по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволява на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.
По традиция „Национални дни на кариерата“ е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да получат важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.
По време на самото събитие ще се проведат дискусионни панели, „CV клиники“ и консултации с цел младите специалисти да могат в активен диалог с представителите на работодателите да обсъдят всички важни въпроси, които ги вълнуват.
Светлозар Петров, Управител на JobTiger сподели, че за 15-та година форумът предлага на студентите и младите специалисти възможност да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. Над 160 български и международни компании ще представят в София и още шест града в страната своите стажантски програми и свободни работни места.
„Национални дни на кариерата“ се утвърди като мястото, където започва кариерата на младите хора. Безспорно полезно и очаквано всяка година от бизнеса и студентите събитие, каза той на специална пресконференция.
Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки в Нестле България (компанията генерален спонсор на форума за 13-та поредна година), разказа за ангажимента на Нестле България към развитието на младите хора и представи плановете и инициативите на компанията за борба с младежката безработица в страната. Тя подчерта, че възможностите за кариерен старт в Нестле са изключително разнообразни и многобройни – от производство и администрация до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.
------
В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите“), в рамките на която в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. До момента над 280 младежи са намерили своето място в компанията и са част от Нестле България. Като продължение на усилията в подкрепа на развитието на младежите, през 2016 г. Нестле България и партньорите ѝ от Джобтайгър стартират съвместното провеждане на отворени часове за CV консултации в рамките на инициативата “Alliance for YOUth” („Алианс за младежта“), които ще се състоят по време на обученията в университетите, традиционно организирани като част от Дните на кариерата, както и в специално обособен кът по време на откриването на „Национални Дни на Кариерата“ в гр. София. Освен критериите за подготовка на успешно CV, сред темите, по които младите хора ще могат да получат консултации са: как да оставиш добър дигитален отпечатък, какви са каналите, по които можеш да търсиш работа или свободни стажантски позиции, твоят LinkedIn профил и други.
JobTiger.bg  е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 15 години опит и международно ноу-хау има над 26 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развива дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабния кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първия изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“.
------
Програма на форума:

15-16 март:  София, НДК, 5 етаж;
21 март:        Варна, Галерия „Графит“;
23 март:        Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;
28 март:        Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус;
30 март:        Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;
4 април:         Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център;
6 април:         Бургас, Бургаски свободен университет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар