Translate

неделя, 25 октомври 2015 г.

Лечебното масло Терезиенойл е благословено от Ватикана


На специално събитие Ведра Интернешънъл представи историята и действието на
лечебното масло Терезиенойл.
Във форума участие взеха Терезия Райтзамер, д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас и Илияна Баръмова, старша сестра на Първо отделение по обща хирургия в МБАЛ Бургас и медицинска сестра в Център за декубитални и хронични рани в Бургас, която запозна присъстващите с различни случаи на пациенти, успешно лекувани с билковото масло.
Специалният гост от АвстрияТерезия Райтзамер сподели, че през 2005 г. историята на 16-месечния Андре от клиниката в Инсбрук се оказва повратна точка в историята на Терезиенойл, когато маслото за първи път напуска пределите на Кундел, Австрия, за да помогне на бебето, пострадало тежко от термично изгаряне IIa – IIb степен. Терезия чува за него по радиото и разбира, че преди около половин година целият гръб и главата му са изгорени с врящо мляко. Тя се свързва с лекарите в Университетската клиника по изгаряния и пластична хирургия в Инсбрук и им предлага домашния мехлем като терапия. По настояване на родителите, които се отказват от кожна трансплантация, и със съгласието на завеждащия клиниката това става възможно. В лечението не са използвани никакви обезболяващи, нито антибиотици. След няколко месеца детето се възстановя напълно, без никакви следи от белези. И така започва новият живот на Терезиенойл – чудото от Тирол, което в писмо от Ватикана, изпратено на Великден 2009 г, е благословено като „скъпоценен дар за човечеството“, помогнал на хиляди хора да се излекуват и възстановят след тежки травми. 
България е третата страна в света след Австрия и Германия, в която хората могат да се възползват от чудодейните свойства на билковото лечебно масло.
По време на събитието д-р Василев представи резултатите от клинично изследване, проведено с 22 пациенти -16 мъже и 6 жени на възраст от 42 до 78 г. и с трудно зарастващи рани със съдов произход - хронична артериална недостатъчност на крайниците и хронична венозна болест. Давността  на раните, които са по-големи от 4 см. в диаметър с некрози или плътни фибринови отлагания, е над 2 месеца. След 21 дни, в резултат на ежедневните локални апликации с Терезиенойл, се установява, че маслото хидратира тъканите в раната – втечнява некротичните тъкани, намалява фибриновите налепи и подобрява евакуацията им. Освен това се редуцира бактериалната инвазия и се намалява възпалителния процес, като свежите гранулации запълват постепенно раневия дефект със здрава тъкан.
Изводите, които се налагат са, че Терезиенойл е средство на избор при локалното лечение на трудно зарастващи рани от съдов произход, покрити с тънки некрози или фибринови налепи. Раните при хронична венозна болест зарастват по-бързо от тези при хронична артериална недостатъчност на крайниците.
Билковата смес подпомага автолизата и раневия дебридман, като редуцира 20 % тънките некрози 40 % фибриновите налепи. Продуктът е лесен за приложение, а болките намаляват или изчезват – лечението е убедително, като се подобрява качеството на живот.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар