Translate

неделя, 25 октомври 2015 г.

Мълчанието на пуйките



Кокошките казват "Куткудяк, куткудяк"!, пуйките казват "Глу-глу-глу!". Българските петли казват "Ку-ку-ри-гу". Френските казват "Ко-ко-ри-ко". Англоезичните петли казват "Кок-ъ-дудъл-до".
Бройлерите нищо не могат да кажат. Гласуващите българи са бройлери.
Не съм Джером Кей Джером, но и аз мога да си записвам The Idle Thoughts of an Idle Fellow.
Здравословният живот е главата празна, бутилката пълна и хубава музика. Класическа и народна. Неравноделните ритми побъркват чужденците. Думите също щяха да ги побъркат, ако чужденците знаеха български. Има плурализъм. Пее се за тънки моми, но и за дебели. Пее се за лоши турци, но и за добри.
Пишман експертите от министерството на просвещението не могат да поправят балканския фолклор. Крали Марко руйно вино пиел, булките закачал, освободил "три синджира" роби, "закъсал го на Косово поле". Ако и да им се чини политически некоректна, ксенофобска и хомофобска, народната памет е "Бело лице моминско", "Цър арапин и манафин Муса кеседжия". Ама се и пее, че "Криво седи, право съди стар кадия, не заптисва луд гидия".
В народните песни все "гора зелена", "вода студена", въпреки че и на гората, и на водата ни посегнаха, и на морето, и на планината. Думата ми е за шистовия газ, за TTIP (The Transatlantic Trade and Investment Partnership etc).
Лютви Местан реди речитатив, той го нарича "наратив". Без неприлични думи. Няма неприлични думи, има неприлични постъпки - на турски да се пее "Кой уши байрака, кой му турна знака", песента за Райна Княгиня, ушила знамето българска светиня, и Местан да се репчи пред микрофоните, че никому не позволявал да е по-голям патриот от него. По турска мелодия била тази песен. Като е така, да си вървят в Турция и там да си я пеят с вувузели, пардон, със зурни. Тук е България. Все още.
Репортерките - пуйки, както ги нарече премиерът Бойко Борисов, мълчаха, че с Райна Княгиня се гаврят хора от турска, повтарям турска, а не етническа партия. Няма турски етнос у нас, има българо-мохамедани, които са потурчени навремето българи. Пуйките се нахвърлиха да кълват Волен Сидеров. Не симпатизирам на водача на "Атака", атакуваше ме той от страниците на "Демокрация", когато имаше такъв вестник. Но пуйките да престанат срещу Сидеров: "Глу-глу-глу". Глупави пуйки. Всъщност българската политическа некомпетентност не се промени; за нея говорех иносказателно, сега направо, но тя е еднаква.
На Берлинската стена беше "Пиле да не може да прехвръкне", стреляха. На българската граница десет дни домашен отпуск даваха на граничар, застрелял нарушител. Грозно. Сега гротескно грозно. Българските самозванци "демократи" разрушиха граничните съоръжения по южната ни граница, сега "усвояват" пари за нови съоръжения. Старите заграждения поне от шап по добитъка пазеха, сега можеха мигранти да спират. Ама да се усвоят едни пари.
После разграден двор. Турците промениха талвега на граничната река Резовска, че устието да се измести в посока север, за да присвоят турците парчета от българските териториални води и икономическа зона. При опит да се измъкне от български граничен контрол, един от турските рибари, ловещи калкан в български води, намери смъртта си; тогава пуйките "Глу-глу-глу! Български граничар е виновен за убийство, да бъде съден!" После Мадона запя White Heat, така че да се чува I'm in heat (Аз съм разгонена). You think you can have my love for free, Well I've got news for you, that's not the way it's gonna be. После три рускинчета се опитаха да надпростачат Мадона, обявиха се за Pussy Riot, пу.ки, които се бунтуват в Храма Господен. Още през 60-те години на ХХ век католичките италианки минаха в шествие пред папата, осъждащ абортите. Те не светотатстваха. Минаха пред "светия отец" с ръце вдигнати, палците и показалците опрени, за да кажат моя си е, аз разполагам с нея, не ти.
Сега ашколсун на българите и чужденците, казващи България да съди български граничар, задето бранел българската земя от млади нашественици афгани и един от тях загинал при рикошет. Голямо ашколсун на подмазването на кликата Бойко Борисов пред САЩ, Турция, ЕС и Русия, на оправданието му: Разберете се бе, началници, аз не мога да лазя пред всички вас едновременно.
Кой разбира повече от червеи - бъзикали се в Брюксел "тримата големи" на 15.10.2015 г., когато се откривала изложбата "Варненското съкровище, най-старото злато в Европа". Тези сегашни европейски "трима големи" са Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск и Мартин Шулц, политически пигмеи в сравнение с тримата големи от моето време. Тримата европейски "големи" искат редуциране на българската корупция. Невъзможно е. Бойко Борисов и Ахмед Доган я въплътяват.
С малки съкращения


Димитри Иванов
В. „Сега”

Няма коментари:

Публикуване на коментар