Translate

сряда, 25 март 2015 г.

Coca-Cola HBC AG, публикува своя Интегриран годишен отчет за 2014 г. - „Споделянето е ценно – изграждаме доверие, даряваме щастие“

е в съответствие с рамката на Съвета по международно интегрирано отчитане (IIRC), както и с Глобалната инициатива за отчитане (GRI 3.1.). Той изпълнява ангажимента на Coca-Cola HBC да комуникира напредъка на организацията по отношение на 10-те принципа на Глобалния договор на ООН (UNGC), инициативата на бизнес лидерите за водата UN CEO Water Mandate, както и бизнес форума на ООН „Грижи за климата“.
Това е третият интегриран отчет на компанията, но за първи път обхваща всички аспекти на бизнеса, управлението и устойчивото развитие.
Coca-Cola HBC се стреми да създава стойност чрез резултати, постигнати с най-високите нива на качество, ефективност и грижа. През 2014 г. тези резултати включваха:
·        2 млрд. каси (1 каса = 5.678 литра) продадени напитки
·        589 млн. обслужени потребители
·        2.1 млн. клиенти в 28 страни
·        36362 преки служители;над 600 хиляди души, заети в цялата верига
·        8.7 млн. евро инвестиции в общностни програми
·        31296 доброволчески часа, инвестирани в развитието на социални и екологични инициативи
·        Воден отпечатък - намален до 18,4 млрд. литра
·        Въглероден отпечатък - намален до 718 766 тона
·        73% възстановяване на опаковките
·        91% рециклиране на отпадъците от дейността
През м. г. инициативите за устойчиво развитие на компанията бяха съсредоточени в три ключови области: насърчаване на здравословния начин на живот, свеждане до минимум на въздействието върху околната среда и създаване на ползи за местните общности.
Така напр. акцентите в здравословен начин на живот са:
·        1,6 милиона активни участници в спортни и фитнес програми
·        Напитки с намалено съдържание на калории или без калории във всички пазари
·        Информация за съдържанието на калории на лицевата страна на опаковката
През 2014 г. Coca-Cola HBC стана глобален лидер в сектора напитки на световния индекс Dow Jones, както и на европейския индекс за устойчиво развитие Europe Sustainability. Компанията е включена в индекса FTSE4Good от създаването му през 2001 г.
Димитрис Лоис, Главен изпълнителен директор, сподели: „Знаем, че успехът ни е тясно свързан с енергията и доброто състояние на нашите потребители, както и с това на общностите, на които служим. Вече повече от десет години непрекъснато усъвършенстваме подхода си към управлението на нашия бизнес по отговорен и устойчив начин, гарантирайки, че печелим доверие като създаваме стойност за всички заинтересовани страни. Тази стойност се определя все повече от фактори отвъд финансовото представяне, а именно:екологичната и социалната отговорност, репутацията ни в обществото, ангажимента на заинтересованите страни, както и инвестициите в развитието на нашите служители. Всички тези фактори допринасят за устойчивостта на нашия бизнес.“


Няма коментари:

Публикуване на коментар