Translate

сряда, 24 юли 2013 г.

МБАЛ в Монтана вече разполага с високотехнологичен дигитален мамограф за диагностика и скрининг



Апаратът MAMMOMAT Inspiration на Siemens е част от средносрочната инвестиционна програма на МЗ за модернизация на българските лечебни заведения, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие”.
„Това е универсална дигитална мамографска система, последно поколение, с която може да се извършва скринингова и диагностична мамография.
Апаратътът притежава автоматичен механизъм за контрол на дозата, оборудван е с всички необходими хардуерни и софтуерни приложения и на практика е апаратът, който облъчва с най-ниска доза радиация в България“, заявява Тодор Воденичаров, ръководител на сектор Здравеопазване в Siemens.
Данните на националния раков регистър, сочат, че през 2010 г. ракът на млечната жлеза формира 25,8% от всички онко заболявания при жените в България. А над 3 700 са ново диагностицираните случая за този период . 
МБАЛ в Мoнтана инвестира и в 16-срезов компютърен томограф.Скенерът има най-добрата в света разделителна способност и е най-продаваният томограф, с повече от 8000 инсталирани апарата в цял свят.
Апаратът е с най-тясното гентри от апаратите в този клас, което е от изключителна важност при пациенти с клаустрофобия и малки деца. 
-------

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергенитката и здравеопазването както и предоставя инфраструктурни решения предимно за градове и мегаполиси. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии. Около 40% от нейните общи приходи се дължат на „зелени” продукти и решения. През фискалната 2012 г., която приключи на 30 септември 2012 г., общият обем на приходите от продължаващи дейности възлиза на 78.3 млрд. евро, а нетната печалба на 5,2 млрд. евро. Към края на септември 2012 г., Siemens има около 370 хиляди служители в света.
Сектор Здравеопазване на Siemens е един от най-големите доставчици на медицинска апаратура в света и лидер в областта на продуктите за образна диагностика, лабораторна диагностика, медицински информационни технологии и слухови апарати. Siemens предлага на клиентите си продукти и решения за цялостна грижа за пациента от един източник – от превенцията, ранното откриване и диагностиката на заболяванията до лечението и рехабилитацията. Чрез оптимизация на клиничните процеси при най-често срещаните заболявания, Siemens прави здравното обслужване по-бързо, по-добро и по-разходоефективно. Siemens Healthcare предоставя работа на близо 51 000 служители и развива дейност в цял свят. За финансовата 2011 г. (до 30 септември 2011 г.), секторът отчита приходи от 13,6 млрд. евро и печалба от близо 1,8 млрд. евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар