Translate

понеделник, 20 май 2013 г.

Ставаш красив и слаб... ама друг път



http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRoRFwn7TyE3hTXlyXUP72huqAtH2hV1QkbDecWu_R0u6FR_y1tСедя пред компютъра и рекламите във всеки сайт ме приканват да стана по-красива, по-слаба, по-млада и изобщо всичко, което ще ми помогне да спечеля „Мис Свят" само с щракане на пръсти.
Аха-аха да си поръчам няколко вълшебни хапа, но в последния момент се разколебавам. Ако беше толкова лесно и просто, нали всеки щеше да се тъпче с подобни неща и лекарите щяха да ги препоръчват постоянно? Също така най-вероятно нямаше да се рекламират в случайно отворени съмнителни сайтове или да пристигат в папката „Спам" в мейла ми. И се чудя дали изобщо има хора, които се връзват на подобни глупости и съзнателно дават пари за тях. Явно съществуват, и те съвсем не са малко .
Насилствената промяна във външния вид, дали с пластична операция или с някакви измислени лекарства и добавки, е нещо, чиято концепция така и не може да ми стане ясна. Човек трябва да се научи да се обича и възприема такъв, какъвто е, и да се стреми към здравословен начин на живот. Цялата тази култура на вечна промяна и влизане в някакви шаблони сама по себе си е изключително вредна. Имаш малки цици - най-вероятно тялото ти не се нуждае от по-големи. Няколко килца отгоре? Спортувай, храни се балансирано. Лекарства от ранга на „Лида" в годините са доказали своята ефективност единствено и само в превръщането на нечий живот в пълен ад. Първо се отслабва много за отрицателно време, а после се връщат още поне 10 кг отгоре. Приключва се с обикаляне на всички възможни лекарски кабинети, които да разплетат загадката с полуделите хормони.
Ако все пак проблемите изискват външна намеса и кардиналната промяна е наложителна, то сериозно трябва да се проучат възможните начини на действие и да се проведе доста пространно проучване по темата. Нещо такова не трябва да е лесно, а напротив - това трябва да е дълъг процес, в който психика и тяло трябва да постигнат хармония. Замислете се - не става дума за лош избор на лак за нокти или прическа, които могат лесно да бъдат поправени. В случая грешният избор може да ви затрие за отрицателно време. Здравето е нещо, което не може да се купи, и с него рисковете е добре да са минимални. Няма гаранция, че като си вземеш нещо от аптеката, то ще ти помогне и няма да ти навреди. Какво е обаче основанието да купуваш нещо, което ще се бърка в хормоните и растежа ти, от сексшоп? Предполага се, че нищо от тези магазини не би трябвало да се ползва перорално, освен ако не си падате по лапане на изкуствени членове, гумени вагини, камшици и латексово бельо.
Колкото и цинично да звучи обаче, трябва да има и такива хора, които да вярват, че едно хапче химия може да ги направи перфектни. Техният горчив опит се предполага, че ще предизвика обществото да се бори срещу проблема със стотиците добавки, които добавят само страдание към живота на хората.

В."Телеграф"

Няма коментари:

Публикуване на коментар