Translate

понеделник, 12 март 2012 г.

Бившият зам. министър на финансите Кирил Ананиев не искал да взима бонуси


Дори бил наречен от колегите си „емоционален" заради отказа от премии.
Въпреки това получил сумата от 540 хил. лв., за която стана ясно от думите на Борисов на 08.03.т. г... Още същия ден Ананиев обясни, че не отрича да е получил парите, но ги е дарил, след като е платил предвидените в закона данъци и изтъкна пред bTV, че не той определя размера на премията. Не можел обаче да излиза от правилата, според които нормативни актове задължават всеки чиновник да вземе полагащия му се бонус.
Разходването на парите бившият зам. министър обясни с благотворителност. Направил десетки парични преводи за лекуването на болни деца. Доказателства към думите му обаче липсват, тъй като нямал документи за всички финансови акции.
Ананиев одобри поетата политика от правителството за връщане на бонусите от политически назначените държавни служители.Дори призова бившите си колеги от кабинета на тройната коалиция също да върнат надвзетото, ако не са го направили вече.
----
Кирил Ананиев е един от най-успешните висши служители в годините на прехода. Бил е заместник-министър на финансите с ресор „Бюджет" в три последователни кабинета във времето, когато държавните финанси традиционно излизаха на излишък в края на годината. Ананиев бе и икономически съветник в президентството в периода 2009-2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар