Translate

събота, 31 март 2012 г.

Характерът на човека разкрива неговото здраве


Психолозите от Нотингам твърдят, че характера на човека е сбор от работата на гените и въздействието на околната среда и той може да разкрие неговото здраве, съобщи Дейли мейл.
Съгласно съставената от тях база данни била отчетена зависимостта от психотипа на човек и техните възможни недъзи. 
Изводите им са категорични, че повечето оптимисти страдат от наднормено тегло, тъй като по-често си угаждат и не дотам адекватно оценяват сериозността на проблемите си. Те също така са и по-склонни да поемат повече рискове и по този начин са по-застрашени от преждевременна смърт. Психолозите установили, че жизнерадостните деца по-често посягат към алкохола и цигарите в зряла възраст. Чувствителните хора, които изпитват съчувствие и състрадание, имат понижено ниво на стрес и по-рядко биха могли да получат сърдечен пристъп. Те установили още, че враждебно настроените и агресивните жени попадат в рискова група от развитие на рак на гърдата, а мъжете – рак на стомаха. Злобата повишава с 50% риска от сърдечни заболявания, тъй като увеличават остротата и скоростта на реакцията при стрес. По този начин кръвното налягане се повишава рязко и се ускорява сърцебиенето. При срамежливите вероятността от инсулт е 50% по-малко, но имат повишена възприемчивост към вирусните инфекции.
--------

Препоръките, с които човек може да удължи качествено животът си, са събрани от международна група от лекари, психолози и диетолози. И те са:
1. Не на преяждането.
2. Порцията да е съобразена с възрастта.
3. Бъдете обичани, обичайте и редовно правете секс.
4. Винаги имайте собствено мнение и го отстоявайте.
5. Движете се повече и спортувайте.
6. Спете в прохладна стая.
7. Глезете се от време на време и си позволявайте за хапнете нещо, което не е съвсем полезно.
8. Не задържайте в себе си отрицателни мисли и енергия, тъй като това може да доведе до редица заболявания вкл. онкологични.
9. Тренирайте мозъка си, като го карате да не спира да работи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар