Translate

сряда, 25 януари 2012 г.

Новоизбраният президент Росен Плевнелиев обеща да не участва в политически игри

Новоизбраният президент Росен Плевнелиев обяви за своя кауза превръщането на страната ни в среднобогата държава, в която народът живее достойно, а младите хора остават, и обеща да не участва в политически игри. Той ще работи за подобряване на бизнессредата, повече европари, както и за създаване на обществена нетърпимост към корупцията и престъпността.
За прозрачност в работата на президентската институция се обяви още новоизбраният президент и обеща заседанията на съветите към него да се предават пряко в интернет. Той настоя за нов подход в енергетиката чрез либерализация.
В речта си пред депутатите Росен Плевнелиев разкри представата си за България през 2020 година - с високоскоростни влакове, енергийно ефективни кооперации и по-високи доходи.
-Сега доходът на българския гражданин е 43 процента от средния за Европейския съюз. През 2020 година е не по-малко от 60%. Сега България изнася зърно, през 2020 година изнасяме храни. Сега Българските държавни железници са пред фалит, през 2020 година високоскоростни влакове транспортират стоки, услуги от Азия през България към Европа с 200 километра в час. Сега почти няма българин, който да е доволен от системата на здравеопазването, през 2020 година спешната помощ стига за броени минути до всяка точка на България. Корупцията и източването на Здравната каса са станали невъзможни. Сега 2 700 000 български граждани живеят в енергийно неефективни панелки. През 2020 година поне половината от тях живеят в обновени квартали, сметките за енергийни разходи са паднали двойно, а стойността на тези жилища се е удвоила, каза в заключение той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар