Translate

понеделник, 23 януари 2012 г.

Черният воден дракон-владетел на 2012 година и символ на победата

2012-та година е високосна и ще донесе много промени. Според източния календар Драконът е първият от 12-те зодиакални знаци, затова според китайците годината на дракона, чиито специфичен елемент е дървото, до голяма степен определя и какви ще бъдат следващите 12 години.
Драконите са свободните души на зодиака
Водният черен дракон се чувства добре именно в стихията вода, защото елемента вода подсилва дървото, като носи растеж и развитие, и е огнедишащ. Тази комбинация е уникална. Водата е ин, това е женска стихия, огънят е ян, мъжкото начало. Това са две противоположности, които се сливат в едно.
2012 г. е година на Черния воден дракон, чиято стихия е водата, която започва от 23 януари и ще продължи до 9 февруари 2013 година.Черният цвят е цветът на космоса, на полярната нощ, цветът на водните дълбини. Черният воден дракон носи стихията на водния поток, носи решителни промени. Но той, за  разлика от драконите подвластни на другите елементи е по-добър, по-осъзнат, с по-овладян темперамент, носител на творческата сила. Но също така е агресивен и не е склонен да търпи унижение, подигравки и насмешки.Раздразнителен е, понякога упорит и рязък. Не си сдържа езика и думите често изпреварват мислите му. Въпреки това дава добри съвети.
Това митично същество ще покровителства делата ни през цялата настояща година- едно от четирите небесни животни във фун шуй, олицетворение на единството на духовното (крилата) и материалното и земното ( змийското тяло). Драконът е  най-големия символ  за  късмет, добродетел, хармония,  дълголетие. Той е върховния символ на щастие и  материален просперитет.
През  2012 г. не пропускайте да купите фигурка на дракон,от керамика, кристал или дърво, и да я подарите на близките си. Дракона от злато или друг метал не е препоръчителен, тъй като според  фън-шуй  елементът метал унищожава елементът  дърво, който е и водещ през годината на дракона. Специалистите по фън шуй съветват фигурка на дракон да се постави в източната част на дома или близо до аквариум, винаги на нивото на очите. Не го поставяйте обаче в слабоенергийни области като бани и тоалетни, килери или гаражи. Не трябва да имате и прекалено много дракони в дома си. Според фън шуй максималният им брой е не повече от 5.Смята се за лош късмет и дракон, обърнат надолу.
Драконът е същество емоционално, решително, енергично и успех в годината на Дракона могат да постигнат хора, проявяващи тези качества в стремежа си към целта.Особена благосклонност ще заслужат надарените, нестандартните, активните натури-отворени и достъпни за възприемане, както на новото, така и на кардиналните промени.
В годината на дракона преуспяват тези, които са дипломатични, мъдри и досетливи. Тази година ще е успешна за творческите личности и за тези, които умеят да пестят и умножават парите си, но не и за алчните. Годината на дракона изисква пълна себе отдаденост, ентусиазъм и преданост към всичко. Всяка постъпка, дума и жест трябва да бъдат проверени, премислени и пресметнати. Драконът ще „изяде главата“ на мързеливите и тези, които изпускат шансовете за успех, предложени от него.
Бъдете артистични, подхождайте към решаването на проблемите творчески, търсете нестандартни решения. Само от онова, за което сте положили истински труд, ще пожънете успех. Не бъдете мнителни през 2012 г.. Отървете се от безпокойството, то може да попречи на правилната ви преценка.
Ако бъдете честни и открити, и съумеете да пренебрегнете суетата и дребнавостта, то пред вас ще се отворят всички врати и много перспективи.
Освен за самите дракони, годината ще е особено щастлива и за хората, родени под знака на Мишката, Кучето, Коня и Маймуната.
----

На родените под знака на Мишката (Плъх) се препоръчва да кротуват и да се занимават с добри, хубави неща.
Волът ще бъде най-добре да си работи спокойно, без да се съблазнява от пищност и безсмислен блясък, тогава символът на годината ще бъде благосклонен към него. Тигърът в годината на Дракона ще бъде абсолютно доволен, тъй като той обича блясък и сияние.
Заекът е желателно да не се показва твърде много от дупката си и главното е да запази спокойствие.
Змията както обикновено ще се държи мъдро, мирно и спокойно.
За Коня годината ще бъде успешна, тъй като и тя обича шума, блясъка, пищността. Няма да бъде лоша годината и за Козата. Използвайки суматохата наоколо, тя постепенно ще увеличава своя дял.
Маймуната в годината на Дракона се чувства като „риба във вода“. Символът на 2012 г. се нуждае от нея, затова ще благоволи към нея.
Петелът няма защо да се страхува, в годината на Дракона може да прави всичко, което поиска.
Кучето е по-добре да се държи настрана и да не се вживява твърде много в това, което се случва. Неговото време ще дойде по-късно.
За Глигана (Свиня) блясъкът и пищността са неприятните моменти в годината на Дракона, за него ще бъде по-добре през 2012 г. да си осигури приятелска подкрепа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар