Translate

сряда, 3 октомври 2018 г.

Димитър Рачков и Любомир Нейков в ново амплоа


Двамата са част от екипа на филма  „Христо“, който вече е в българските кина

Популярните от екрана и театъра Любомир Нейков и Димитър Рачков замениха обичайните си комедийни роли и се превъплътиха в нови драматични образи за снимките на филма „Христо“. Към тях се присъединява и Юлиан Вергов, като тримата популярни актьори споделят, че участието им във филма е истинско предизвикателство. В края на м. септември в „Дом на киното“ се състоя и премиерата на копродукцията на България и Италия, режисирана от Григор Лефтеров и Тодор Мацанов.
Филмът „Христо“ разказва историята на едно
Димитър Николов
бездомно момче, готово на всичко, за да има нормален живот. Успява да си намери работа и дом под наем, но въпреки че се труди усилено, един ден е уволнен и е принуден отново да заживее на улицата. В главната роля е младият талант Димитър Николов, който спечели „Златна роза“ Варна за ролята на Христо. В лентата вземат участие още: Димитър Крумов, Юлиан Вергов, Стефан Мавродиев, Ирина Андреева и Павел Попандов.
Копродукцията „Христо“ е носител на десетки награди от български и международни фестивали, сред които шест номинации и три награди на Българската
 Димитър Крумов и Димитър николов
Филмова Академия в категориите „Най-добър дебют”, „Най-добра главна мъжка роля” и „Най-добра поддържаща мъжка роля”. Филмът е отличен и с награда на критиката на международния фестивал “Warsaw International Film Festival“ , с голямата награда за най-добър дебют на LET`S CEE (Vienna Film Festival) и “High Coast” в Швеция, 2017 в категориите „GRAND PRIX” и „Най-добър пълнометражен филм”.
Трейлърът можете да видите тук: https://youtu.be/7R1fB2FnXpU
Предстоящите прожекции на „Христо“ през месец октомври: http://www.programata.bg/?p=30&l=1&c=1&id=92261

Няма коментари:

Публикуване на коментар