Translate

петък, 3 април 2020 г.

Нова Броудкастинг Груп в подкрепа на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“


Медийната компания дарява специализирана апаратура и оборудване в помощ на най-големия спешен медицински център у нас

Ценна медицинска апаратура и оборудване на стойност над 70 000 лв. дарява Нова Броудкастинг Груп в помощ УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Дарението, инициирано от медийната компания още в края на миналата година, идва в момент, в който най-големият по рода си център за спешна медицинска помощ в България има осезаема нужда от подкрепа.
В условията на пандемия, при която едни от най-тежките случаи на заразени с коронавирус у нас се лекуват в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, на разположение на болницата вече е осигурената от Нова Броудкастинг Груп бързо почистваща дезинфекцираща машина с пакет консумативи за една година. До седмици за нуждите на отделенията УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ще бъде доставен и съвременен анестезиологичен апарат. Високотехнологична апаратура ще подпомогне ежедневната работа на специалистите и лечението на пациентите, съобразено със световните стандарти.
„Нова Броудкастинг Груп осигури няколко неща – едното и най-важното – дихателен апарат, който основно може да бъде използван в операционните зали за обдишване на пациенти. Дано не се налага да го използваме, както на много колеги в други страни се налага – за пациенти извън операционните зали“, сподели началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Николай Габровски.
Дарението на Нова Броудкастинг Груп включва и подвижни легла, предназначени за родителите, придружаващи най-малките пациенти в детските отделения по неврохирургия и урология към „Пирогов“. Всяка година в детските клиники на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ се спасява животът на над 12 000 малки пациенти. Средно 200 деца биват преглеждани и изследвани на денонощие.
„Когато отидох да снимам репортаж в детското отделение в „Пирогов“ видях майки, които бяха на едно легло с болните си деца. И още по-лошо – имаше такива, които седяха на столче през нощта до болното си дете. Аз самата имам две деца и знам какво е да гледаш болно дете и колко е тежко, така че в този момент си помислих – защо не купим тези легла? Благодаря на телевизията, че се съгласи, защото наистина това е много необходимо в момента“, сподели водещата на Новините на NOVA Ани Салич, по чиято идея се инициира дарението.
През изминалата 2019-та година 270 хил. души са потърсили медицинска помощ в най-голямата държавна болница в София. Освен висококвалифицирани специалисти, адекватното лечение на пациентите изисква и скъпоструваща апаратура, която често здравните заведения у нас трудно могат да си позволят по финансови причини. За тази необходимост NOVA информира с множество журналистически материали в новинарските си емисии и актуални предавания. Като социално отговорна компания, чрез дарителството Нова Броудкастинг Груп дава личен пример за съпричастност, която е особено важна в създалата се извънредната ситуация в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар