Вчера, след напрегната
битка за одобрението на олимпийския ни елит и две предизвикателства с яйца,
кухнята на MasterChef
напусна Анна Стефанова.
Мисис България 2017 се представи достойно на позицията сладкар в отборната
битка, заедно с Теодора и Неда, като поднесоха на специалните си гости еклери с
мус от бял шоколад и плодово конфи. Въпреки равния резултат от гласовете на
спортистите, журито отсъди в полза на противниковия отбор и тя трябваше да се
бори, за да защити престилката си. В първата част на елиминацията Анна приготви
8 перфектни поширани яйца в рамките само на 15 минути, но във второто предизвикателство
й се наложи да смени плана си в движение. Липсата на време да опита трите си
предложения за ястия с печено, пържено и варено яйце се оказа фатална грешка и
тя поднесе „химична“ палачинка с чай матча на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу. Фаталната грешка й коства мечтата
за титлата и наградата от 100 000 лева, но не я обезкуражи да продължава
да готви. Тя сподели пред зрителите на bTV, че участието й в шоуто я е научило на много
неща и се чувства горда, че е стигнала до селекцията на ТОП 15 най-добри
хоби-готвачи в страната.
В отборната битка
олимпийските шампиони Мария Гроздева, Армен Назарян, Таня Богомилова, Детелин
Далаклиев, Християн Стоянов, Денислав Коджабашев, Любомира Казанова, Михаела
Маевска, Георги Георгиев, Петър Лесов, Красимир Дунев и Йордан Йовчев оцениха с
равен брой гласове двата екипа. Според регламента на MasterChef журито трябваше да отсъди спрямо цялостното
представяне на вкус, аранжиране, екипност, техника, планиране и стратегия. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Килвена Роу присъдиха победата на отбора под
ръководството на Добромир Ганчев – Добата.

- - - - - - - -
В
предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“ ще
гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Те ще
споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите ще
бъдат застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване
на хранителните отпадъци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар