Translate

вторник, 31 март 2020 г.

AstraZenecа в помощ на борбата срещу COVID-19


Дарява 9 милиона предпазни маски за здравните работници по света
Ускорява разработването на нови диагностични тестове и превантивно лечение

АstraZeneca дарява 9 милиона предпазни маски за лице, за да подкрепи здравните работници по целия свят, които работят в условията на глобалната пандемия COVID-19. Компанията си партнира с т.нар. Платформа за действие на Световния икономически форум, създадена със съдействието на СЗО, чрез която се идентифицират най-нуждаещите се страни. Така например Италия ще получи първите пратки тази седмица, а след това и останалите нуждаещи се страни.
Успоредно с това АstraZeneca ускорява разработването на нови диагностични тестове, за да увеличи обхвата на скрининга и си партнира с правителствата за реализиране на настоящите скрининг-програми.
Изследователските екипи на компанията работят за бързо идентифициране на моноклонални антитела, които да преминат към оценка в клинични изпитвания като превантивно лечение за  COVID-19. Повече от 50 специалисти по вирусология, имунология, респираторни заболявания и протеиново инженерство в областта на изследванията, регулаторни и производствени дейности са приоритизирали  разработването на  лечение, което да минимизира ефекта на пандемията. 
Главният изпълнителен директор на AstraZeneca, Паскал Сорио сподели: „Първите ни мисли са за страдащите в тази глобална пандемия и за смелите здравни работници, които се грижат за тях. Ние си партнираме с международните здравни власти, за да споделим нашите научни знания и опит. Даряваме тези маски и продължаваме да ускоряваме усилията си за разработване на нови диагностични тестове и откриване на лечение срещу COVID-19“.
От началото на епидемията AstraZeneca направи редица финансови дарения и предостави милиони лични предпазни средства на здравни организации в Китай и други страни в света.
За да осигури непрекъснатото снабдяване на пациентите със своите лекарства, компанията взима всички мерки за осигуряване на  максимално безопасна среда за работа на своите служители.
В България традиционната дарителска дейност на компанията, възлиза на стойност от 1 млн. лева годишно.
В началото на април даренията са  вече 557 хил. лв.  -  55 хил. лв. за справяне с COVID-19, а 502 хил. лв за медикаменти за заболявания на дихателните пътища, сърдечно - съдови, онкологични и диабет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар