Translate

вторник, 31 март 2020 г.

Михаела, Камелия и Графа търсят по един талант за отборите си в „Гласът на България“


Иван Лечев с две свободни места в тима си за вокалните двубои

Народна музика, поп хитове, рок парчета и дори оперно изпълнение – в неделя вечер сцената на „Гласът на България“ посрещна разнообразие от стилове, в които се изявиха най-добрите музикални таланти. Всеки от тях влезе в шоуто с уникална лична история и с мечтата да спечели място в отборите на Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев.
Първа тази цел успя да изпълни 22-годишната Полина от София, която получи четири обърнати стола и шанса да избере свои ментор, благодарение на разтърсващото си изпълнение на народната песен „Лепа Яно, мори“ (Везден Рада). Учителката по музика предпочете да бъде първият изпълнител на народна музика в тима на Камелия. В неделя вечер фолк звездата си осигури и още едно силно музикално попълнение в лицето на украинеца с български корени Михаил Димов. Той завладя сърцата на треньорите и публиката в „Гласът на България“ с нежна балада на Марк Антъни. „Откъде го извади този глас? Ти сигурно и опера можеш да пееш!“, възкликна възхитен Иван Лечев. В отговор, Михаил изправи публиката на крака с арията „Nessun dorma“ от операта „Турандот“ на Пучини. Роденият в семейство на украинка и българин участник бе трогнат от комплимента на Камелия, която го нарече „най-мощният глас на сезона досега“ и го посрещна в отбора си с прегръдка.
Победоносно завръщане в шоуто направи чаровният Огнян Йорданов от Трявна. Две години след последното му участие в състезанието, Огнян показа сериозен напредък във вокално отношение, като спечели вниманието на Графа и Михаела с латино хита „Despacito“, а след това и сърцата на всички в журито с естрадната класика „Болката от ляво“. „В съвременната българка музика има страшен дефицит на гласове като твоя“, призна му Графа, но треперещият от вълнение 29-годишен готвач избра да се усъвършенства в отбора на Михаела Филева.
В неделя вечер на сцената на шоуто Михаела се срещна със своята състудентка от Музикалната академия Златка Кантарджиева и макар че не натисна червения си бутон по време на изпълнението й, Филева призна, че Зария има изключителен талант в джаз пеенето и пианото. 28-годишната вокална педагожка получи два обърнати стола – от Графа и Камелия, и след кратко колебание реши да се присъедини към изпълнителите в отбора на Влади Ампов. В него вече се очертава силна конкуренция между двама участници от Македония, след като продуцентът спечели за вокалните двубои и 25-годишния Стефан Манасиевич от Скопие. С него Графа успя да запълни 11 от общо 12-те места в тима си и реши да се отдаде на кратка почивка, за която дори си сложи маска на очите.
През това време колегата му в журито Иван Лечев отбеляза двойна победа, след като бе избран за ментор от най-добри приятелки, събрани в успешен дует. 17-годишната Арзу и 18-годишната Силвана от Каспичан показаха съвършен синхрон в общо изпълнение на българската класика „Сляп ден“ и станаха десетото попълнение в отбора на мастер Лечев. Двукратният носител на короната в шоуто е единственият в журито, който си остави две свободни места за нови таланти, които се надява да срещне в последния епизод от кастингите на тъмно следващата неделя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар