Translate

вторник, 31 март 2020 г.

Фондация “Лъчезар Цоцорков” подкрепя борбата с COVID-19


Дарение в размер на 300 000 лева под формата на лични предпазни средства, експресни тестове и финансова подкрепа в борбата срещу коронавируса в национален мащаб ще предостави Фондация „Лъчезар Цоцорков“ със съдействието на МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище и подкрепата на БЛС. Фондацията заявява своето желание и готовност да подпомогне дейността на държавата, здравните власти и Националния оперативен щаб, като предостави безвъзмездно лични предпазни средства и експресни тестове, за да обезпечат безопасността на медицинските екипи в лечебните заведения.
„Това е време, което ни показва, че не само паричните средства са важни за справяне с това безпрецендентно за цялото човечество предизвикателство, а начинът по който се управляват средствата, екипната работа и доверието между хората и в институциите. Сега е моментът всички българи да сме единни, да спазваме правилата, утвърдени от експертите в Правителството и Световната здравна организация, защото само заедно ще се справим.”, заяви председателят на Фондацията и на надзорния съвет на "Асарел - Медет", Димитър Цоцорков като подчерта, че той и екипът му остават верни на девиза - „Да тръгнем първи, означава да тръгнем навреме“ и допълва: „Фондацията и компаниите които управлявам, искаме да помогнем с най-необходимото на хората и институциите, които са и ще продължат да бъдат на предни позиции в борбата с пандемията в България“.
За да са в максимална полза на медицинските екипи, Фондация „Лъчезар Цоцорков“ и МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще дарят 1000 шлема, 300 костюма със сребърно-йонна защита, 7000 маски за многократна употреба, 1000 литра спирт, както и 10 000 кита за експресно тестване с цел скрининг. 5000 от тези експресни тестове ще бъдат дарени директно на Министерство на здравеопазването на Р. България и Националния оперативен щаб за борба с пандемията.
Защитните екипи и останалите 5 000 теста ще бъдат предоставени на лечебни заведения, които посрещат вълната на разпространението на усложнените случаи на пациенти с COVID-19 и са част от болниците, в които има повишен риск от увеличаване на приема на заразени пациенти с влошено състояние. Неизчерпателен списък, към който ще се отправи помощ: УМБАЛСМ „Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Света Анна“, УМБАЛ „Свети Георги“, УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ", МБАЛ „Пазарджик“, МБАЛ „Добрич“, СБАЛАГ „Майчин дом“, УМБАЛ „Св. Марина“ и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар