В неделя от 12:30 часа Chef
Андре Токев ще отведе феновете на „Ловци на храна” по bTV в далечна Бразилия. В
сърцето на 18-милионния Сао Пауло журито на MasterChef ще изследва пъстрата култура, история и
кулинарно разнообразие, заедно с добрия си приятел Chef Гуга Роша /Guga Rocha/.
Първа стъпка на двамата
кулинари ще бъде най-старият пазар в динамичния финансов и търговски център.
Красивата сграда, която е била централният пазар на Сао Пауло от десетилетия,
събира под покрива си стоки от цял свят. Етническото разнообразие в страната и
плодородието на Амазонка поставят основите на истинка хранителна революция.
Chef
Токев ще опита екзотични
плодове като жълта питая, пиня, купуасу, лилав пъпеш, сладка маракуя, гренадин
и плод, който съчетава вкусовете на киви и банан. Той ще се наслади на лупин,
сладко чили и бразилското мезе за бира. Chef Гуга Роша ще покаже на зрителите на „Ловци на
храна” типичното сирене катупири и канастра от Минас Жерайс. Кулинарите ще се
насладят на богатото разнообразие от ядки и риби, италианския и португалския
принос в кулинарната култура на Бразилия. След любопитната разходка Chef Токев и Chef Роша ще приготвят традиционната мокека на барбекю, за да докажат
твърдението си, че трябва да градим кулинарната си култура върху традициите и
да помним историята си.
На какво се дължи
успехът на ресторанта на Chef Роша за палачинки
от тапиока, кой плод е по-сладък от
първата целувка и как изглежда плодът на кашуто? Как се комбинират сладкишът от
гуава и сирене, защо наличат коренът от маниока „гръбнакът на Бразилия“, зрителите
ще разберат тази неделя.
Няма коментари:
Публикуване на коментар