Translate

четвъртък, 10 октомври 2019 г.

51% от поколение Z вярват, че изпълнителните директори през 2050г. няма да се нуждаят от висше образование


Повече от 5000 „лидери на бъдещето“ от поколението Z  участваха в специалното проучване - #CtheFuture на световния лидер в областта на HR решенията Adecco Group. Анкетата изследва какви умения и качества ще трябва да притежават бъдещите лидери на ръководни постове, за да управляват ефективно, както и програмите за обучение, които ще подпомагат развитието и успеха им.
Данните на пазара на труда показват, че именно милениълите и представителите на поколение Z ще съставят 75% от глобалната работна сила до 2025г.
Изводите от изследването показват, че според 70% от поколението Z личностните качества /soft skills/ ще бъдат по-важни от професионалната квалификация /hard skills/ за изпълнителните директори през 2050г., а най-важното качество за един бъдещ CEO ще е възможността успешно да управлява хора и екипи, като на втора и трета позиция поставят комуникационните умения и креативността.
Друг интерес аспект в разбиранията на бъдещите лидери е отношението им към образованието. 51% от анкетираните вярват, че през 2050г. изпълнителните директори няма да имат нужда от диплома за висше образование. Над 55% от анкетираните споделят, че практическото обучение и стажовете са най-добрият начин за развиване на лидерски умения в бъдеще. Едва 6% вярват, че университетското образование е най-добрият начин за развитие на индивидуалните качества, необходими на бъдещите лидери.
С обявяване на резултатите от проучването Adecco Group анонсираха победителя в глобалната инициатива „CEO for One Month“, която се проведе в 46 държави, включително и България. Тя дава шанс на бъдещи лидери да се запознаят с настоящите бизнес лидери и да почерпят от техния опит.
След 8-месечен селекционен процес, включващ над 260 000 участници за победител бе обявенa 24-годишната София Лим от Хонг Конг, която ще прекара един месец заедно с главния изпълнителен директор на Adecco Group Ален Дьохаз и ще има възможността да участва в ежедневното управление на компанията.
„Очаквам с нетърпение да работя заедно със София, да й помагам да развива нови умения и обратното, да се уча от нея, да попивам от нейната визия за бъдещето на работния процес и лидерството. Докато работният свят се развива и технологиите преобразуват начина, по който изглеждат професиите, лидерските умения също се променят. Практическото обучение и стажуването, съчетани с непрекъснат процес на усъвършенстване през целия живот, играят ключова роля в подготовката на всички представители на поколение Z за ръководители. Програмата ни  „CEO for One Month“ демонстрира силата на обучението на терен, което е толкова важно за развитието на нашите бъдещи лидери. ", коментира главният изпълнителен директор на Adecco Group Ален Дьохаз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар