Translate

понеделник, 13 май 2019 г.

NESTLE – с инвестиция 7 млн. швейцарски франка в софийската си фабрика през 2019г

Средствата за м.г. са близо 6 млн. лв и са вложени основно за повишаване на производителността, разработване на нови продукти, безопасни условия на труд, информационни технологии, обучение, стажантски програми и др.
За 2018г. годишният оборот възлиза на 258 млн. лв., а печалбата е в размер на 23.7 лв.  Резултатът бележи ръст, в сравнение с предходната година.
Във фабриката в София работят 1074 души. От произвежданите близо 1000 продукта /около 15 000 т. шоколадови продукти годишно/, 60% са за местния пазар и 40% се изнасят в над 35 държави. От най-популярния продукт „KitKat“ 90%  се изнасят не само в Европа и ако пътувате до Индия или Мексико, вероятността да намерите български продукт там е голяма, съобщи Сара Вуйтене, мениджър "Фабрика за шоколадови продукти и бисквити".
Освен гамата Kit-Kat тук се произвеждат аерошоколадите LZ, бисквитите "Житен дар", вафлените хапки Pop Choc, вафли "Мура трио".
През м. г. "Нестле България" реорганизира производственото си портфолио. Компанията вече не произвежда шоколади Nestle, а производството на видовете вафли "Мура" /без "Трио"/ прехвърля в Полша.
Тя подчерта, че Нестле България е център за иновации за Европа и произвежда различни вкусове KitKat. Именно в това производство ще е предстоящата инвестиция от 7 млн. швейцарски франка. Вложението ще позволи да се повиши производителността на производствената линия с 12%.
С 6.7 тона е намалена годишната употреба на пластмасово фолио при пакетирането, а с въведения от януари тази година отказ от пластмасови продукти за еднократна употреба ще бъдат спестени половин милион от тях годишно.В глобален план до 2025 г. "Нестле" предвижда всички опаковки да бъдат или рециклируеми или с възможност за повторна употреба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар