Тази вечер по bTV MasterChef България ще започне директно от десертите. „Великолепната
седморка“ хоби-готвачи ще се радва на захарен дъжд, а едно просто условие ще
доведе до редица грешни решения. На няколко крачки от престижната титла и
голямата награда от 100 000 лева гладиаторите ще се изправят срещу най-големите
си кошмари и ще съжаляват за тарикатлъците си. Chef Андре Токев ще научи двама късметлии на
по-различни кюфтета с пиле, а стрес теста ще изпрати трима на елиминация.
Chef
Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще изпитат възможностите на топ 7
хоби-готвачи в България със „захарна“ кутия на MasterChef. Алтернативното предизвикателство ще даде
предимство на някои от кулинарите, а други ще се амбицират да се докажат като
мултифункционални играчи. Професионалистите ще изберат трите най-креативни
комбинации, сред които ще излъчат най-изобретателния. Останалите четирима ще се
явят на стрес тест, с който рискуват да оставят престилката и мечтата си за
победа. Изборът на журито ще става още по-труден, защото най-добрите чинии ще
обединяват в себе си елегантност и класа. Но победителят може да е само един. Кой
ще успее да се докаже пред взискателното жури и да натрие носа на противниците
си – ще разберем довечера.
Chef
Андре Токев ще даде
безценен урок на двама отлични готвачи и ще им покаже своята авторска рецепта
за приготвянето на кюфте с пиле и бирен сос. Енциклопедистът в кухнята ще
изисква бързина, прецизност и внимание, а многокомпонентната му рецепта ще превърне
кошмарите на гладиаторите в реалност. Ще успеят ли претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лв. да се
концентрират и да създадат шедьовър, равностоен на този на единствения носител
на Global MasterChef
Degree за Източна Европа? Кой ще се пребори за най-високото отличие и
привилегията на спокойствието в топ 7 –ще стане ясно след часове. На стрес теста в MasterChef петима от най-добрите хоби-готвачи в страната
ще се съревновават с една от любимите закуски на поколения българи. Те трябва
да приложат собствена интерпретация в красив, вкусен и модерен вариант, който
да омае взискателното жури и да спаси двама от директна елиминация. Чия чиния
може да оправдае пътуването на Силвена Роу по 7 хиляди километра на седмица, как
изглежда „небрежното готвене“ според Chef Токев и с кое традиционно ястие експериментира Chef Михалчев? За какво могат да се използват
листата от репички, за какво могат да помогнат мускулите в кухнята на добрия
вкус и надделяват ли половете в конкретни рецепти – тази вечер в
MasterChef.
Няма коментари:
Публикуване на коментар