Вчера талантливият
пивовар Рори Милър се прости с MasterChef престилката и мечтата за престижната титла на 7-мо място. След като в
понеделник неговите без захарни желирани торти със сос и „изненада“ не успяха да
го класират в топ 3 на кутията, той се яви на стрес тест. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу предизвикаха гладиаторите с
приготвянето на баница с точени кори за 45 минути като им дадоха пълна
творческа свобода за вкуса и формата. Американецът заложи на комбинацията от
различни меса и сирена, но дебелите кори в „тексаската закуска“ го изпратиха на
директна елиминация. Въпреки неприязънта си към субпродуктите, той разпозна три
от осемте в дегустационния тест „на сляпо“. Финалният „изпит“ за оставане в
шестицата на MasterChef
го затрудни, тъй като не
знаеше рецептата за приготвянето на крем карамел и тулумби. Въпреки
адмирациите, за това, че не се е отказал, журито беше категорично, че очаква от
един бъдещ професионалист да се справя отлично с целия диапазон от ястия. Те го
изпратиха с признанието, че е бил всеобщ любимец и е израснал най-много от
всички в приключението на добрия вкус. А Рори сподели, че е открил повече от себе
си и смята MasterChef
за прозореца, през който
може да покаже кой е на света.
Две седмици преди големия
финал на MasterChef зрителите на bTV станаха свидетели на отличната тандемна игра
на Лора и Николай. В отборната битка, в която трябваше да създадат две
идентични ястия без да имат визуален контакт помежду си, те надделяха над
Красимира и Радка с октопод, достоен за първокласен ресторант. Носителката на
имунитет и блогър на токчета предприе стратегически ход като остави
лидерството на лекаря, но в замяна научи някои от кулинарните му тайни. В
дамския немско-австрийски отбор комуникацията не беше достатъчно добра и
въпреки отличните им готварски качества, Краси и Радка сервираха различни чинии
на журито. Заедно с Емануил, Добрин и Рори, те сложиха черните престилки и
влязоха в ожесточена битка да останат в челната шестица на MasterChef.

Няма коментари:
Публикуване на коментар