Translate

сряда, 15 май 2019 г.

Поради силния интерес е отворено записване по програмата „Нестле за по-здрави деца“ и през втория учебен срок


Все повече училища имат възможността да се включат в мащабния проект до 20.05.т.г.

След успеха на Програмата „Нестле за по-здрави деца“ и поради големия интерес през първия учебен срок, Нестле България дава възможност на още повече училища да се включат в нея. „За нас този проект е изключително важен, защото чрез него спомагаме за едно по-здраво бъдеще на българските деца. Изключително щастливи сме, че всички учебни заведения, които вече се включиха в проекта, изявяват желание да продължат участието си. През последните месеци получихме много запитвания и от други училища в страната и това ни подтикна да отворим записванията и през втория учебен срок“, сподели г-жа Нели Ангелова, Директор Комуникации Нестле Югоизточен пазар.
През първия учебен срок Програмата „Нестле за по-здрави деца“ предизвика огромен интерес и успя да промени навиците за хранене на над 12 000 деца от 119 учебни заведения в цялата страна. Учениците и техните учители приготвяха здравословни храни и организираха спортни празници, с които да покажат колко е важна и за тях каузата българските деца да растат здрави и щастливи.
Мащабната програмата, която цели да спомогне за изграждане на навици за балансирано хранене и активен начин на живот у децата - „Нестле за по-здрави деца“, продължава с провеждането на интерактивни уроци и специални активности в училищата в цялата страна и през втория учебен срок. Всяко учебно заведение, което желае, може да се включи в проекта като изпрати документи за участие до 20.05.2019 г. Първите 25 от тях ще имат възможност да преживеят един вълшебен летен ден, изпълнен със забавни спортни и кулинарни активности.
Условията за участие през настоящия учебен срок включват подаване на попълнено заявление и декларации от родител, както и изпълнение на задачите от един от модулите на Програмата „Нестле за по-здрави деца“ – „Хапвай питателна и разнообразна храна“, „Управлявай порциите си“, „Избери водата“, „Играй активно“, „Наслаждавай се на храната със
семейството си“ и „Училище за домашни любимци“.Нестле България, съвместно с партньорите на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, продължават да следват ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище. За постигане на голямата цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи, компанията предвижда още повече активности и стимули за фаза 2 от проекта, с които да мотивира още училища, които да станат част от Програмата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар