Translate

понеделник, 12 декември 2016 г.

БЧК и Хиполенд помагат на тежко болни деца



Хиполенд - националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с БЧК, дари на Клиниката по детска кардиология на МБАЛ Национална кардиологична болница в София, трансезофагеален трансдюсър за ехокардиографския апарат, с който се работи в Отделението по реанимация, в Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации и в Катетеризационната лаборатория.
Медицинската апаратура е на стойност 31 464лв. и ще послужи за прецизна пред- и следоперативна диагностика на сърдечноболни деца.
 Клиниката по детска кардиология и Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации са единствените структури в страната, в които се осъществява цялостна диагностика, оперативно и интервенционално лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания.
Дарението бе връчено на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Марио Станкев и на началника на отделението по детска кардиология доц. д-р Анна Кънева от Мариан Колев – изпълнителен директор на Хиполенд АД, и от Христо Григоров – председател на БЧК.
Освен медицинската апаратура, Хиполенд АД дари и играчки за залата за почивка и игра на малките пациенти на клиниката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар