Мулти Култи колектив гостува на магазинa в София на
10 декември със специално кулинарно шоу. Участници в събитието бяха четирима
готвачи - емблематични представители на софийската гастрономична
сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни. Посетителите на ИКЕА вкусиха екзотични ястия
приготвени пред тях и да се запознаят с културни и кулинарни традиции на Ирак,
Непал, Сърбия и Ливан.
Кулинарни умения демонстрира Фреди Бениамин от знаменития ресторант Ашурбанипал, който
показа магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак -
малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.
Носителят на медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац - Майстор
Даци от ресторант "Котилото“
демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която допълни с
любимата си разрядка урбанес.
Ливанецът
с френско сладкарско образование Хани Таук от сладкарница Карамел.бг, презентира как се правят най-добрите в България
хрупкави френски кроасани.
Главният шеф-готвач на ресторант Гуркха Гунджа Б. Чокхал ни пренесе в Непал с вкусна
зеленчуковата хангама - парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган
зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.
Домакини на събитието бяха Панайот и Бистра от Мулти
Култи Колектив.
Няма коментари:
Публикуване на коментар