Translate

вторник, 13 декември 2016 г.

„Приказки без край“ и Дядо Коледа зарадваха малките пациенти в СБАЛ по детски болести



В Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София се проведе акция „Коледна магия“, в рамките на Националната инициатива за подобряване на
болничния престой на децата „Приказки без край“. Целта на събитието бе да се създаде коледно настроение сред болните деца, техните родители, медицински и не медицински персонал на лечебното заведение.
За празничната атмосфера, с много украса и коледни шапки за всички, допринесоха. Маговете от Quick Hands Projec, които изнесоха специално представление за децата. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха, както  актьорът и художествен управител на Парк „Боби и Кели“ Енчо Данаилов – Бате Енчо, така и аниматори на детския център, преобразени като Дядо Коледа, Снежанка и маскотите Боби и Кели.
В края на празненството деца, родители и гости украсиха заедно коледна елха, а Дядо Коледа зарадва малките пациенти с подаръци.
----------
Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. от ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
СБАЛ по детски болести е първото лечебно заведение, в което стартира програмата преди 4 години. Към днешна дата аниматорите на „Приказки без край“ посещават регулярно детските отделения на 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе. За целия период те са реализирали общо 2681 посещения и са върнали усмивките на около 11 000 деца. Само в СБАЛ по детски болести са реализирани 235 посещения и са обхванати над 1300 малки пациенти.
Медийни партньори на „Приказки без край“ са бТВ, Нова телевизия и Нет инфо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар