Translate

вторник, 13 август 2013 г.

Бургас стана център на конния спорт през август



Най - големият Национален турнир по конен спорт „ Купа Бургас 2013 г.”  се проведе в периода  3 -11 август включително, като в състезанието участие  взеха над 120 елитни обяздени коне със своите жокеи от цялата страна. 
Жителите и гостите на града имаха уникалната възможност да наблюдават  на живо атрактивните нощни паркури / скокове  на препятствия с коне/. Председателят на ККС„Кан Крум – Бургас инж . Георги Базотев обясни, че те са част от най-масовото и единствено като продължителност състезание по конен спорт  в страната. То включва Квалификация и Открит турнир по прескачане на препятствия „Купа – Бургас 2013“. Турнирите ще се проведат през първите два уйкенда на август в Конна база „Парк Езерото“ - Бургас.
Официалното откриване на състезанието бе на 10 август от 19.30 часа в хиподрума. Организатори на събитието са Община Бургас, Българската федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт „Кан Крум – Бургас
Прескачането на препятствия включва четири изпитания с нарастваща трудност и с увеличаване на възрастта на състезатели и животни.
Главен съдия на Квалификационния турнир е Димитър Генов, а на Открития „Купа Бургас 2013“ - Крум Рашков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар