Translate

вторник, 13 август 2013 г.

Кметът на Обзор - художник



На Първия международен пленер по живопис Христо Янев представи своята първа творба

Кметът на Обзор Христо Янев откри в себе си талант на художник. На Първия международен пленер по живопис „Обзор 2013” в продължение на една седмица той рисува своята живописна творба заедно с всички останали участници. Любовта му към художественото
изкуство се е зародила още като ученик, но досега не е участвал в публични изяви, разказва самият Христо Янев. За разлика от ранния си период, когато имал предпочитания към портрета, сега кметът се представи с морски пейзаж, който наред останалите творби присъстваше на финалната изложба в амфитеатъра на Обзор.
В Първият международен пленер по живопис„Обзор 2013”, започнал в морския град на 21 юли, участваха общо 8 творци, между които стенописецът Пейно Пейнов, живописецът Живко Лазаров, докторът по изкуствознание и изобразително изкуство Людмил Веселинов, художничките Ваня Попова и Ясмина Любисавлевич както и фотографката Кристина Любисавлевич.
Единственото условие, което поставиха организаторите от кметство Обзор, беше върху платната да бъдат пресъздадени красотата и чара на морския град. Творбите бяха изложени в амфитеатъра, а след закриването на пленера всеки от художниците дари на кметството по 1 своя картина. Така бе положено началото на една нова колекция, която вече съдържа 7 картини и 4 художествени фотографии. Амбицията на администрацията е да превърне пленера в традиция и в следващите години да обогатява колекцията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар