понеделник, 21 януари 2013 г.

Дянков: Икономическият преход започна през 2009 г."Икономическият преход у нас закъсня, фактически той започна от 2009 г. За да завърши успешно, трябват още 8 години дясноцентристко управление", заяви вчера в парламента вицепремиерът Симеон Дянков.
"Нито държавни гаранции, нито директно финансиране през бюджета е добра политика за АЕЦ "Белене". Проектът е непосилен за бюджета". Така министърът отговори на парламентарен въпрос за втора атомна централа. Министърът сметна, че цената на "Белене" е 7 пъти повече от годишните ни разходи за здравеопазване и 3 пъти повече от парите за
пенсии и социални плащания.
"Казвал съм, че коледни добавки ще има само при излишък в бюджета, и няма да отстъпя", отряза Дянков Мая Манолова от БСП.
7,4 млрд. лв. парични и непарични приходи са влезли в хазната от приватизация от 1993 до 2012 г., отговори Дянков на друг депутатски въпрос. Той обеща да обяви каква част е платена с "купони".
"Няма опростени данъчни задължения на Главното мюфтийство. Установени са неплатени осигуровки", отговори Дянков на въпрос на Денислав Чуколов от "Атака.

В."24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар