Translate

понеделник, 21 май 2012 г.

Байер защитава своята търговска марка Aspirin®


 Байер отправи молба до Патентното ведомство в България, което да установи дали правата на компанията върху търговската марка Aspirin® са нарушени от фирма Руел 2000, чрез разпространение в търговската мрежа на продукт под името Asperan.
Като последица от решение на Върховния административен съд на Република България (Решение No. 4423/26.04.2006) Руел 2000 няма законното право да използва търговското наименование Asperan, тъй като съдът e отказал да регистрира Asperan като търговска марка поради сходствата му с търговската марка Aspirin®, регистрирана в България през 1955 година, тъй като това сходство може да доведе до заблуда у потребителите.
Това предизвика извършването на инспекции от Патентното ведомство в няколко аптеки на територията на град София през последната седмица, за да се установи дали лекарствен продукт съдържащ активната съставка ацетилсалицилова киселина се продава в търговската мрежа в България под наименованието Asperan и дали това представлява административно нарушение на правата върху търговската марка Aspirin® съгласно изискванията на Закона за марките и географските означения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар