Translate

четвъртък, 27 април 2023 г.

Български отбор ученици стана финалист в международен турнир по дебати в Лисабон

 
 
проведен по време на конференцията на Европейския съвет на националните
асоциации на независимите училища ECNAIS /ecnais.org/. Събитието се състоя в Лисабон с тема „Промотиране на демокрацията и гражданската активност“.
Ученическият дебат се провежда за първи път в рамките на конференцията и в него взеха участие отборите на ученици от 11 европейски държави – България, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Нидерландия, Полша, Португалия, Турция, Великобритания и Испания.
Българският отбор бе представен от Атанас Маринов – ЧСУ „Рьорих“, Кристина Стоянова – ЧНУ „Ерих Кестнер“, Румен Кънев – ЧАГ „Проф. Иван Апостолов“, и с ръководител Алина Маринова-Банева – ЧНУ „Ерих Кестнер“.
Отборът ни се представи великолепно, като достигна до финал заедно с отбора на
Испания! Българските деца взеха приза за второ място, но спечелиха овациите и сърцата на публиката и оставиха силно и незабравимо впечатление сред всички делегати и участници, като се откроиха със своята богата обща култура, задълбоченост и отлични умения за дебатиране!
Българските ученици достигнаха до финал, преборвайки отборите на Турция, Чехия и Нидерландия. Темите, по които дебатираха в първи селекционен тур, бяха: „Живеем в пост-истинен свят“, „Европейските страни трябва да установят квоти за младите хора в парламента“ и „За европейските държави е възможно да постигнат обща имиграционна политика“.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар