Translate

сряда, 26 април 2023 г.

Мащабно изложение за училищно образование и извънкласни дейности „В час и извън клас“ събра над 30 организации

Събитието бе в подкрепа на иновативното образование и съвременните извънкласни форми на обучение

 

 

На 22 април 2023 г. се проведе Изложение за училищно образование и извънкласни

дейности „В час и извън клас“, което събра над 30 организации в Интерпред, зала „София“. Сред основните акценти на мащабното събитие бяха:

  • Съвременно образование
  • Извънкласни форми на обучение
  • Безплатни лекции и демонстрации
  • Откриване и стимулиране на детски таланти
  • Иновативни училища и допълнителни извънкласни програми
  • Летни занимални и лагери

Събитието събра родители и деца на възраст от 6 до 19 години, които успяха да се запознаят и да получат синтезирана информация за различни учебни процеси – от начални училища, през гимназии, до всякакви извънкласни форми на обучение и летни занимални.

Организатор на изложението е Фондация ДАРБИ, която вече над 15 години подкрепя деца и младежи по пътя към тяхното личностно и творческо развитие. Дейността на ДАРБИ е пряко свързана със съвременното образование и ранното откриване и развиване на детски таланти.

Целта на Изложението „В час и извън клас“ е да помогне в изграждането и усъвършенстването на младите хора като личности. По време на изложението родителите получиха предложения къде и как могат да развиват талантите на децата си, както и коя е най-подходящата комбинация от основно, задължително образование и извънкласни дейности, според индивидуалните желания и умения на децата - летни занимални и школи, и допълнителни програми по време на ваканциите.

„В час и извън клас“ събра над 30 различни организации и успя да покрие най-важните образователни сфери и теми. Изложителите бяха мотивирани да представят своите услуги по най-добрия начин, а в допълнение бяха подготвили и лекции, демонстрации, мини открити уроци, награди, томболи, игри и др. Сред участниците в събитието имаше училища; учебни, спортни и арт центрове; детски академии за програмиране; школи по математика; международна организация за провеждане на олимпиади; психолог и програми за работа с тийнейджъри и още много.

През целия ден в залите на Изложението се наблюдаваха заинтригувани деца и доволни родители. Тематичните детски работилници забавляваха и образоваха най-малките посетители на събитието, а безплатните специализирани семинари на всяка 30-та минута, предоставяха полезна информация по важни за родителите теми.

Именно затова организаторите отчитат Изложението като успешно и планират да го превърнат в ежегодно провеждащо се мероприятие, което да бъде в помощ на родителите, нуждаещи се от насоки и информация за образованието на техните деца – както в час, така и извън клас.

 

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар