Translate

петък, 14 октомври 2022 г.

24Kitchen - Предаването за вино, сезон 1

Излъчване: Всеки делничен ден от 20:00 ч.
 
 
Световноизвестните звезди са отлична съставка за едно добре балансирано шоу с
перфектен завършек. Присъединете се към Матю Гуд /„
Downton Abbey”/ „Имението Даунтън“, „ The Imitation Game”/ “Игра на кодове: и неговия добър приятел Матю Райс /„The Americans”/ „Американците“/, които ни отвеждат на свежо, достъпно и изключително забавно пътешествие в света на виното. От красива вила в италианската провинция двамата се отправят към ново предизвикателство във всеки епизод, като посещават различни части на Италия и откриват някои от най-добрите вина, които страната може да предложи, заедно с историите, свързани с тях. Гуд и Райс ще погледнат отвъд етикетите на всички видове бутилки и ще ни дадат нова информация за различни вина – от тези, които пием всеки ден, до наистина специалните, изключително изискани вина. Страстните винени експерти Джо Фаторини и Амилия Сингър умело водят двамата приятели по пътя и също посещават 11 държави на пет континента, за да донесат някои изключителни бутилки. Джо се оказва в затруднено положение в Лоара, когато открива как един винопроизводител е помогнал на френската съпротива по време на Втората световна война, а ние го следваме в долината Мауле в Чили, за да разберем как са оцелели лозята, когато са били в епицентъра на опустошителното земетресение през 2010 г. Джо се отправя и към Шанхай за едно много специално проучване. Междувременно Амилия посещава Австралия, за да изследва полуостров Морнингтън и да открие немските корени на долината Бароса. Този нов поглед към виното, поднесен с топлота и хумор, е съчетан с експертни съвети, фантастична храна и съблазнителни картини, което го превръща в идеалното предаване, на което да се насладите с една или две чаши от нещо специално.
 ---------
Великата готварска книга на Австралия, сезон 1
 
Премиера: 15 октомври 2022 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всяка събота и неделя от 14:00 ч.
 
 
Големите имена сред готвачите може да са известни с авангардните си ястия в най-ексклузивните ресторанти в страната, но какво готвят у дома за семействата си? На какво ястие се спират, когато приятелите им дойдат на обяд? Защо приготвят това ястие? Какво означава то за тях? Какво ни казва то за тях? Какво е толкова важно в храната, която споделяме с любимите си хора? Това са въпросите, които са в основата на тази поредица.
Предаването прославя богатата палитра на храната в Австралия –  от старите традиции до смелите нови вкусове, от приготвянето на перфектно агнешко печено до виетнамска салата със свинско, от китайска патица с джинджифил до пържени сардини. „Великата готварска книга на Австралия“ ще прекоси цялата територия на страната в едно красиво пътешествие из Австралия, изпълнено с пейзажи, домове, хора и кухни, също толкова важни и впечатляващи, колкото и храната.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар