Translate

четвъртък, 13 октомври 2022 г.

Отвори врати 10-та болница Acıbadem в Истанбул и 24-та в света

Acıbadem Ataşehir се отличава с уникална архитектура, модерни медицински технологии и дигитални системи 

 

 

Световноизвестната болнична верига и водеща здравна група в Турция Acıbadem Healthcare Group
продължава своето бързо развитие. Групата отвори най-новата си болница - Acıbadem Ataşehir, която е 10-та в Истанбул и 24-та в света. Acıbadem Ataşehir се отличава със своята уникална архитектура, модерни медицински технологии и дигитални системи, разработени за целите на здравния мениджмънт. Болницата привлича внимание и с отделението по педиатрия с уникален дизайн, проектирано с мисъл за малките пациенти, което разполага със зони за игра и е разположено извън основната сграда на болницата.

Acıbadem Healthcare Group е глобална верига, която оперира в 5 държави по света, включително Турция, България, Македония, Сърбия и Нидерландия. С откриването на модерната болница Acıbadem Ataşehir, групата продължава да разширява своя спектър от медицински услуги.

Като най-новата болница от веригата, Acıbadem Ataşehir се отличава особено с интегрираната си цифрова инфраструктура, изключително опитния си медицински персонал и напредналите технологии за диагностика и лечение.

Acıbadem Ataşehir предоставя лечение във всички области на медицината, със специален фокус към педиатрични, гинекологични и онкологични пациенти. Уникалният дизайн и характеристики на болницата са проектирани така, че да посрещнат всички нужди на тези групи пациенти и да гарантират, че безопасността и удовлетвореността им се поддържат на най-високо ниво през целия процес, от диагностицирането до лечението. Болницата разполага със 153 стаи за пациенти, 298 легла, 10 операционни зали за хирургични интервенции, 1 зала за инвитро оплождане и зали за малка хирургия, ендоскопия/колоноскопия и ангиографски интервенции.

Със закрита площ от 65 000 кв.м., лечебното заведение е проектирано по начин, който добавя нов щрих към облика на околната среда. 15-етажната болница разполага и със златен сертификат LEED за природосъобразна и интелигентна сграда.

Частна детска клиника с въртележка

Двуетажното Отделение по педиатрия се помещава в отделна сграда с архитектура, проектирана специално за деца и среда, която да забавлява малките пациенти и да отвлича вниманието им от болничната атмосфера. Отделението по педиатрия работи денонощно със специалисти от всички медицински специалности. Кабинетите за прегледи са разположени до входа, с отделен директен достъп за деца с температура и инфекции. За кръвни изследвания и ваксинации децата и техните семейства могат да посещават специализираното отделение, без да влизат в поликлиниката. Непосредствено пред сградата на педиатричното отделение има цветна въртележка, която да посрещне нуждите им от забавления по време на престоя в болница Acibadem.

Специални услуги за комфортно раждане

В Acıbadem Ataşehir, Клиниката по акушерство и гинекология се намира на приземния етаж и разполага с Отделение по онкологична гинекология, Инвитро център и Център по перинатология. Болницата е проектирана така, че всички процедури, свързани с раждането на дете, да се извършват на едно място, като по този начин се гарантира бързина и удобство.

Холистичен подход към онкологичните пациенти

Онкологичната клиника е проектирана специално за нуждите на пациенти, преминаващи такъв тип лечение, а достъпът е през отделен вход. Обслужва се от опитни професионалисти с мултидисциплинарен подход. Разполага с общо 34 поста за химиотерапия, от които 30 са за амбулаторно лечение и 4 – за

болнично лечение, всички оборудвани със съвременни технологии.

Болницата като дом на дигитално изкуство

Болница Acıbadem Ataşehir посреща посетителите си с дигитално произведение на изкуството на главния вход, което е създадено с помощта на data art. Данните за 145 580 бебета, родени в болниците Acıbadem, са използвани за ексклузивния дизайн на известните дигитални художници, братята Хакан и Сюлейман Йълмаз, които се радват на широка известност със своите произведения в Турция. В творбата, наречена

Newborn /"Новородено"/, всяко новородено бебе е представено със символ на цветето според месеца, в който е родено. Произведението няма да се ограничава до бебетата, родени досега, а ще се допълва с ново цвете за всяко бебе, родено отсега нататък в Acıbadem. По този начин картината ще се превърне в „живо“ произведение на дигиталното изкуство.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 



 

 


 

 

 


 


 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар