Translate

петък, 21 май 2021 г.

Новият NIVEA SUN Слънцезащитен крем за лице със 100% минерални филтри е първият слънцезащитен продукт на бранда без химически UV филтри

Щадящата формула предпазва деликатната кожа на лицето от изгаряния и предотвратява преждевременното стареене

 

 

Това лято NIVEA SUN обогатяват портфолиото си с първия слънцезащитен крем за лице със 100% минерални филтри. Със своя SPF 50+ кремът осигурява надеждна защита на кожата на лицето, а благодарение на щадящата си формула без химични филтри, с Антиоксидант и био Алое Вера, той е подходящ дори и за най-чувствителна кожа.

Макар да осигуряват сходна ефективна защита срещу вредните слънчеви лъчи, химическите и минералните продукти действат по коренно различени начин. При химическите лосион UVA и UVB лъчите се абсорбират от кожата, където биват трансформирани в топлина от създадения от продукта филтър. За разлика от тях, минералните продукти образуват защитен слой на повърхността на кожата, който отразява слънчевите лъчи като огледало. Новият NIVEA SUN с минерални филтри комбинира най-добрите характеристики на двата типа слънцезащита – той съдържа 100% минерални UV филтри, но има лесна за нанасяне консистенция, която не стои като маска.

Продуктът включва в състава си био Алое вера и Антиоксиданти, които хидратират и защитават деликатната кожа на лицето. Това го прави изключително подходящо решение за хора с алергии или чувствителна на химикали кожа. Немазната формула не запушва порите и позволява на кожата да диша, което е особено ценно през топлите месеци. Освен защита на кожата на лицето от UV лъчи, тя предотвратява преждевременното стареене на кожата благодарение на анти-ейдж съставката Q10.

В унисон с устойчивите цели на компанията, NIVEA SUN Слънцезащитен крем за лице със 100% минерални филтри е създаден с щадяща формула за околната среда. В нея липсват UV филтрите Октиноксат, Оксибензон, Октокрилен, които имат доказано вредно влияние върху кораловите рифове. Продуктът е изцяло веган и без съдържание на микропластмаса. Опаковката също е природосъобразна – направена е от 89% рециклирани материали и хартия със сертификат за устойчив произход.

 


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар