Translate

събота, 22 май 2021 г.

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

Не пропускайте празничната програма на сутрешния блок на NOVA от 07.00ч. до 12.00ч.

 

 

Специално петчасово издание на „Здравей, България“ ще бъде посветено на 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празничната програма на сутрешния блок ще продължи от 07:00ч. до 12:00ч. със забележителни истории, вдъхновяващи гости и най-интересните моменти от честванията в София и цялата страна.

Водещ на специалното издание от студиото на NOVA ще бъде Лора Инджова, а емблематичното лице на NOVA Ани Салич ще направи съпричастни зрителите с атмосферата пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Те ще се срещнат с обичани български учители и изследователи на езика ни.

Празничната програма ще обърне внимание на значението на кирилицата и как е продължено делото на Кирил и Методий. Актуални български писатели ще коментират предизвикателството да създават качествена литература във времето на социалните мрежи, а известни актьори, музиканти и спортисти ще разкажат най-вълнуващите си спомени от училище.

Въпросите кои са най-новите думи в българския език, как пандемията промени преподаването и какъв е ефектът от онлайн обучението върху младите хора, ще намерят отговор в понеделник.

Броени часове преди дългоочаквания финал на шоуто за звездни преобразявания „Като две капки вода“ сезон 9 – Аll Stars, специални гости в празничното студио на „Здравей, България“ ще бъдат Кремена и Магърдич Халваджиян.

Не пропускайте специалното празнично издание на „Здравей, България“ на 24 май от 07.00ч. до 12.00ч. по NOVA.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар