Translate

вторник, 18 май 2021 г.

10-годишният математик Калоян Гешев и детският духов оркестър “Джуниър бенд” продължават към финала на “България търси талант”

Танцът “Наско и приятели” на децата от школата по танци от Велинград просълзи журито в благотворителния втори полуфинал на живо в неделя вечер по bTV

 

 

10-годишният математик Калоян Гешев и детският духов оркестър “Джуниър бенд” са участниците от
втория полуфинал в “България търси талант”, които продължават напред към финала в края на този месец. На сцената на шоуто в неделя вечер по bTV конкуренцията беше повече от сериозна, с отлично замислени и подготвени от участниците номера, които те представиха с изключителен хъс и професионализъм. Вторият полуфинал в седмия сезон на "България търси талант" беше благотворителен, а bTV Media Group ще дари приходите си от sms-гласуването на зрителите на школата по спортни танци "Импулс – Велинград 2002". Инциативата
се реализира като част от социално отговорния проект на медията “Добрият пример”. Kлубът oт Велинград е този, в който танцуваше един от незабравимите, слънчеви участници в този сезон - 18-годишният Атанас Клечаров. В негова чест децата от школата изпълниха емоционален танц, озаглавен “Наско и приятели”, като просълзиха журито и зрителите пред екрана, а десетки хиляди подкрепиха каузата.

10-годишният Калоян Гешев от София, ученик в четвърти клас, се представи забележително със

скоростни математически изчисления, които той пресметна дори със завързани очи. Зрелищното му решаване на задачи за секунди успя да впечатли зрителите, които му отредиха първото място по вот и го изпратиха на финал.

Веднага след него по брой гласове на зрителите и с три гласа от журито се наредиха децата от училищния духов оркестър от Велико Търново – “Джуниър бенд”. Те завладяха сцената с енергична комбинация от три произведения, която стартира с “Рапсодия в синьо” на Джордж Гершуин, последва “Happy” на Pharrell Williams и завърши с “I feel good” на James Brown.

Седмият сезон на “България търси талант” върви към своята кулминация, а до финала остава само един полуфинал - тази неделя, 23 май от 20:00 ч. по bTV. В него ще се представят последните 12 нереално талантливи участници, а само двама от тях ще стигнат до финала, където ще се срещнат с Калоян Гешев, “Джуниър бенд”, Мерт Дерменджиев, Евгения Кринчева и 5-мата, получили Златен бутон.

И тази година, феновете на предаването ще имат възможност да “спасят талант”, ако фаворитът им не е

сред продължаващите напред. Веднага след третия полуфинал, на 23 май, в рамките на 24 часа те ще могат да гласуват за любимеца си и да изпратят на финала този, който събере най-много гласове в “СПАСИ ТАЛАНТ”.

Гласуването ще се проведе на сайта: www.talent.btv.bg, a там можете да следите за ексклузивно видео съдържание и актуални новини за шоуто “България търси талант”.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар