Снощи от 21:00 часа Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу дадоха старт на голямата битка за
титлата MasterChef
на България и
100 000 лева с предизвикателството на легендарната кутия. Съдържанието й изненада
16-те най-добри хоби-готвачи с емоции, надежди и разочарования. Ново
стратегическо предимство мотивира гладиаторите да режат, месят, пържат и пекат
с невероятна скорост и прецизност.
Високият залог в играта
провокира въображението на готвачите до степен, в която всичко е възможно. Те поемаха
рискове, опитваха се да компенсират пропуските и да заслужат поздравленията на
журито. Абсолютният хаос, стресът и времето лиши някой от възможността да
сервира на журито, което се превърне в прецедент в MasterChef. В хода на състезанието някой демонстрира
сериозно израстване, друг - сбъдна своя мечта, а трети получи ценен урок за
превратностите на съдбата.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу връчиха първия имунитет на Красимир Низамов за представянето му в легендарната кутия на MasterChef. Той
впечатли журито с иновативния си и красив прочит на любимото ястие от детството – свински
черен дроб в було с фурми и червени боровинки. Кулинарят сподели, че един от най-ярките му спомени е от село и е свързан с ароматите, които се носели от всякъде, когато има „свинско погребение“. Неговото ястие му спечели не само спокойствие за седмицата, но и комплимент от Chef Токев, че докато хората учат с години тези техники във Франция, на Красимир „му идват отвътре“.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу връчиха първия имунитет на Красимир Низамов за представянето му в легендарната кутия на MasterChef. Той
впечатли журито с иновативния си и красив прочит на любимото ястие от детството – свински
черен дроб в було с фурми и червени боровинки. Кулинарят сподели, че един от най-ярките му спомени е от село и е свързан с ароматите, които се носели от всякъде, когато има „свинско погребение“. Неговото ястие му спечели не само спокойствие за седмицата, но и комплимент от Chef Токев, че докато хората учат с години тези техники във Франция, на Красимир „му идват отвътре“.
Неговите подгласници в
кутията на MasterChef
– Виолина Маринова и
Николай Маджаров – Файчето имаха възможността да изберат двама свои колеги, с
които едновременно да бъдат противници в MasterClass-а на енциклопедиста в журито, но и да ги
спасят от стрес тест. В съревнованието за Master престилка се впуснаха Анна Стефанова и
Кристина Казакова, а задачата им беше да повторят многокомпонентната рецепта за
кюфте от сьомгова пъстърва и мида Сен Жак в тесто за баница с карфиол и сос от
хайвер. След напрегната и емоционална надпревара домакинята от Русе победи
съперниците си с категоричното решение на журито и грабна възможността да смени човек от елиминационната група.
В стрес теста кулинарните гладиатори трябваше да приготвят гурме ястие с продуктите, останали им от първото готвене. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу обявиха каузата на този сезон за минимални отпадъци и философията, че почти всички разхищения могат да бъдат предотвратени чрез рециклиране. В тази игра професионалистите направиха изключение и вместо 3, анализираха 4-те най-лоши чинии. Техни автори бяха Куин Чан, Ивайло Спасов, Теодора Бонева и Неда Соколовска, но на елиминация беше изпратена виетнамката, тъй като тя не спази заявката си за street food, а сервира „заготовка“.
В стрес теста кулинарните гладиатори трябваше да приготвят гурме ястие с продуктите, останали им от първото готвене. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу обявиха каузата на този сезон за минимални отпадъци и философията, че почти всички разхищения могат да бъдат предотвратени чрез рециклиране. В тази игра професионалистите направиха изключение и вместо 3, анализираха 4-те най-лоши чинии. Техни автори бяха Куин Чан, Ивайло Спасов, Теодора Бонева и Неда Соколовска, но на елиминация беше изпратена виетнамката, тъй като тя не спази заявката си за street food, а сервира „заготовка“.

Няма коментари:
Публикуване на коментар