Translate

вторник, 17 март 2020 г.

Първата кутия на MasterChef крие ново стратегическо предимство и кауза


Снощи от 21:00 часа Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу дадоха старт на голямата битка за титлата MasterChef на България и 100 000 лева с предизвикателството на легендарната кутия. Съдържанието й изненада 16-те най-добри хоби-готвачи с емоции, надежди и разочарования. Ново стратегическо предимство мотивира гладиаторите да режат, месят, пържат и пекат с невероятна скорост и прецизност.
Високият залог в играта провокира въображението на готвачите до степен, в която всичко е възможно. Те поемаха рискове, опитваха се да компенсират пропуските и да заслужат поздравленията на журито. Абсолютният хаос, стресът и времето лиши някой от възможността да сервира на журито, което се превърне в прецедент в MasterChef. В хода на състезанието някой демонстрира сериозно израстване, друг - сбъдна своя мечта, а трети получи ценен урок за превратностите на съдбата.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу връчиха първия имунитет на Красимир Низамов за представянето му в легендарната кутия на MasterChef. Той 
впечатли журито с иновативния си и красив прочит на любимото ястие от детството – свински
черен дроб в було с фурми и червени боровинки. Кулинарят сподели, че един от най-ярките му спомени е от село и е свързан с ароматите, които се носели от всякъде, когато има „свинско погребение“. Неговото ястие му спечели не само спокойствие за седмицата, но и комплимент от Chef Токев, че докато хората учат с години тези техники във Франция, на Красимир „му идват отвътре“.
Неговите подгласници в кутията на MasterChef – Виолина Маринова и Николай Маджаров – Файчето имаха възможността да изберат двама свои колеги, с които едновременно да бъдат противници в MasterClass-а на енциклопедиста в журито, но и да ги спасят от стрес тест. В съревнованието за Master престилка се впуснаха Анна Стефанова и Кристина Казакова, а задачата им беше да повторят многокомпонентната рецепта за кюфте от сьомгова пъстърва и мида Сен Жак в тесто за баница с карфиол и сос от хайвер. След напрегната и емоционална надпревара домакинята от Русе победи съперниците си с категоричното решение на журито и грабна възможността да смени човек от елиминационната група.
В стрес теста кулинарните гладиатори трябваше да приготвят гурме ястие с продуктите, останали им от първото готвене. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу обявиха каузата на този сезон за минимални отпадъци и философията, че почти всички разхищения могат да бъдат предотвратени чрез рециклиране. В тази игра професионалистите направиха изключение и вместо 3, анализираха 4-те най-лоши чинии. Техни автори бяха Куин Чан, Ивайло Спасов, Теодора Бонева и Неда Соколовска, но на елиминация беше изпратена виетнамката, тъй като тя не спази заявката си за street food, а сервира „заготовка“.
Как можете да си приготвите авангардния „тако“ сладолед, с който Димитър Тонев спечели златната престилка на Chef Андре Токев, можете да видите в секцията „За ненаситните“ на сайта masterchef.btv.bg. Всяка сряда, четвъртък и петък ексклузивно он-лайн съдържание ще представя на феновете коментари от състезателите и неизлъчени забавни моменти зад кулисите на шоуто.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар