Кристина Казакова, която
взе и защити своята MasterChef престилка със здравословни десерти, гостува в студиото на „Преди обед“
по bTV, за да сподели философията си за красивите
жени и добрата храна. Тя е победителка в конкурс за най-красиво тяло. Готви
диетично, ходи на фитнес, танцува професионално и е модел.
Кристина престилка на MasterChef, след като поднесе на Chef Силвена Роу, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев здравословни мъфини с брашно от
лимец, банан, фурми и бадеми. В елиминационната битка за място в ТОП 16 тя
попадна в групата, която трябваше да сътвори кулинарен шедьовър с продукти,
подбрани лично от Chef Силвена Роу. В ситуацията на голяма конкуренция, Кристина беше напълно
уверена във възможностите си, тъй като нееднократно е приготвяла различни ястия
с тиква за своя съпруги и 7-годишен син - „от сладки до солени“. Със своята
интерпретация на сурова торта с тиква, шоколадов сос и макадамия тя се класира
сред гладиаторите в кухнята, които ще се борят за титлата MasterChef на България и наградата от 100 000 лева.
И сподели пред Деси и Сашо: „Конкуренцията тази година е много силна.
Притеснявах се, което е нормално.“
Кристина разказа, че е израснала
в семейството на майка педагог и баща полицай, но въпреки строгото семейство,
на 11 години става модел. Започва да снима фотосесии, каталози за детска мода и
продължава в агенции в Италия. На този фон е имала вечерен час до навършване на
пълнолетие. Кристина разказа, че в продължение на година съпругът й се е
съобразявал с правилата на родителите й и ако е искал дори още един час с нея
след 20:00 часа, е трябвало да стои с колата под балкона, за да е в
полезрението им. Той е устоял и на предизвикателствата на нейните професионални
пътувания в чужбина, което според кулинарката се дължи на ясно поставените
граници във връзката им. В нейните очи „партньорът не бива да се опитва да те промени,
защото дори и да подтиснеш нещо в себе си, то ще бъде временно и като „тенджара
под налягане“.
От малка тренира
художествена гимнастика, но получава травма в коленете и прекратява тази
активност. Спортът остава важна част от живота й, дори по време на бременността
й. На 19 години се явила на конкурса „Мис дупе“, организиран от един от
най-големите производители на бельо и бански костюми в Германия. В състезанието
между 42 държави, тя се явява пред сериозно жури, сред членове на което са били
хореографът на Pussy Cat Dolls и водещият Рей Кокс. След като печели приза, тя става рекламно лице на
марката и работи в целия свят.
Научила се е да готви
заради съпруга си, въпреки че цялото й семейство са страхотни кулинари. Има
дълбоки родопски корени и храната винаги е била „много на почит“. За първия си
опит в кухнята разказа, че е бил пълен провал. Когато е била на 20 години се
преместила в дома на родителите на мъжа й. Тя опитала да направи мусака, за да
ги впечатли, но дори не се приближила до желания резултат. Това я амбицирало и
тя започнала да учи и експериментира.

Няма коментари:
Публикуване на коментар