Translate

вторник, 17 март 2020 г.

Обединени усилия в борбата с COVID - 19


Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса /НОЩ/ за справяне с епидемиологичната ситуация.
В отвореното им писмо се казва:
Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:
чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.
на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
BIC: UNCRBGSF
чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg
Съобразно препоръките на НОЩ и на МЗ, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.
В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.
Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.
Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID - 19.

Няма коментари:

Публикуване на коментар