Translate

понеделник, 27 януари 2020 г.

Разнообразие от жанрове и кинозвезди в четвъртата седмица на „Треска за Оскари“


Гледайте отличени филми всяка вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA

Пореден вълнуващ кино маратон предстои за зрителите на KINO NOVA със следващите златни филми от 27 януари до 2 февруари, всеки ден, от 21.00 ч. Новата селекция на „Треска за Оскари“ ще предложи микс от жанрово разнообразие, който ще осигури истинско филмово изживяване за малки и големи пред телевизионния екран.
В понеделник вечер от 21.00 ч. се завръщат любими герои от детството с вълнуващия прочит на „Книга за джунглата“. Наградената с „Оскар“ приключенска история, гарнирана с прекрасната анимация на Дисни и актьорската игра на Нийл Сети в ролята на Маугли, разкрива историята за малкото момче, израснало в джунглата сред глутница вълци. След страховити премеждия той решава да се отправи на пътешествие, за да разбере кой всъщност е той, а компания му правят пантерата Багира и мечокът Балу.
Вторият ден от четвъртата седмица на „Треска за Оскари“ ще предложи екстремно екшън изживяване с един от най-обичаните герои от вселената на Марвел. „Железният човек 2“, също дело на режисьора Джон Фавро, изправя бронирания човек и компания пред още по-зловещ и непредвидим враг в лицето на злия руснак Иван, в чиято роля зрителите ще видят номинирания за „Оскар“ Мики Рурк.
Филм на Мел Гибсън по забележителната истинска история на Дезмънд Дос ще разкрие силата и красотата на човешкия дух в сряда вечер от 21.00 ч. По време на едно от най-кървавите сражения във Втората световна война – битката при Окинава – Дезмънд /Андрю Гарфийлд/ спасява 75 души без да носи оръжие или да произведе изстрел. Той е единственият американски войник, който се бие на фронтовата линия без оръжие, тъй като вярва, че дори и войната да е оправдана, убиването е грешно. Дос е първият отказал се по съвест боец, отличен с медал за храброст. Драматичната военна лента „Възражение по съвест“ е с четири номинации и две награди „Оскар“.
В четвъртък от 21.00 ч. Ейми Адамс, Патрик Демпси и Сюзън Сарандън обещават добро
настроение за цялото семейство с очарователната лента „Омагьосана“. В нея зла кралица прогонва красивата принцеса Жизел от вълшебната анимационна земя и тя попада в грубата реалност на улиците на съвременен Манхатън. Стресирана от странната нова среда, Жизел се лута в хаотичния свят и отчаяно се нуждае от магия. И макар да е обещала да се омъжи за съвършения приказен принц, тя се влюбва в очарователно скептичния бракоразводен адвокат, който й се притичва на помощ. 
Петото предложение на „Треска за Оскари“ ще нажежи до червено ефира с Даниел Крейг и „007 координати: Скайфол“ от 21.00 ч. След като тайни от миналото застигат Ем /Джуди Денч/, тя се обръща към единствения човек, на когото има доверие – Джеймс Бонд. Лоялността на агента е поставена на сериозно изпитание, докато той се опитва да елиминира заплаха, насочена към Британските разузнавателни служби. В носителя на „Оскар“ филм участват още Хавиер Бардем, Ралф Файнс и Албърт Фини.

Съботният филм „Изкуствен Интелект“ - режисиран от Стивън Спилбърг, ще изследва тънката линия, разделяща роботите и хората. Дейвид /Хейли Джоуел Осмънт/ е първият андроид с външност на малко момче, програмиран да изпитва човешки емоции. Историята повежда из невероятното пътешествие на Дейвид и робота-жиголо Джо /Джуд Лоу/, търсещи свое място сред обществото, което ги е създало. Благодарение на изумителните специални ефекти и поразяващите изображения на получовешки, полумеханични създания, тази лента повдига важни въпроси.
Вълнуващата кино седмица приключва с необикновена група бегълци: циничен американец, руски гангстер, комичен счетоводител, сладкар, свещеник и един поляк с проблем с очите. В „Бягството“ от 21.00 ч. към странната компания се присъединява и младо момиче с руски произход. В безкрайната пустиня те се изправят пред мразовити нощи, липсата на храна и вода, досадни насекоми. А моралният въпрос „кога да изоставиш някого“ е постоянен техен спътник. Сред актьорския състав са и българските имена Деян Ангелов, Николай Мутафчиев, Йордан Байков и Валентин Ганев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар