Translate

сряда, 29 януари 2020 г.

Силвия Петкова озвучава премиерните аудио книги за Хари Потър на български език


С поредицата за магическия свят на младия магьосник Storytel празнува 1 г. на пазара в България

Силвия Петкова ще пренесе хиляди български почитатели в магичния свят на „Хари Потър“ със своя магнетичен глас. Талантливата актриса ще озвучи обичните истории вече на няколко поколения в премиерните аудио книги на български език, част от постоянно разрастващото се портфолио на Storytel България. С дългоочакваните записи на поредицата за вълшебния свят на младия магьосник водещата стрийминг платформа за аудиосъдържание ще отпразнува своята 1 г. на пазара в България, както и ще отбележи 20-годишнината от издаването на „Хари Потър и философският камък“.  
Силвия е добре позната на българите както с телевизионните, така и с театралните си роли. Участвала е в едни от най-популярните български продукции – „Под прикритие“, „Откраднат живот“, „Пътят на честта“, „Революция Z”, „Лов на дребни хищници“, „Революция X” и други. През лятото на 2020 г. актрисата не просто ще влезе в нова роля, а и ще има възможността да преживее отново тази необикновена история с хилядите български почитатели.
„Щастлива съм, че ставам част от любимия вълшебен свят вече на няколко поколения. За мен е чест, но и голяма отговорност да бъда гласът, който ще пренесе слушателите във вълшебния свят на обичания магьосник“, казва тя за новото си амплоа.
Годишнината от издаването на първата книга за Хари Потър е важно събитие за читателите по цял сват. Аудио книгите на български език са специален проект за хилядите почитатели в България по случай първата годишнина на Storytel България.
„В България магията на Хари Потър започва точно преди 20 години. Радваме се, че паралелно с юбилея от издаването на първата книга в поредицата имаме възможност да отпразнуваме и нашата първа годишнина на българския пазар. Само за година успяхме да разширим портфолиото си до над 700 български и над 50 000 английски заглавия. През 2020 сме подготвили още специални проекти, които са провокирани изцяло от добрия вкус на нашите слушатели“, казва Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България.
Международно признатата поредица, написана от Дж. К. Роулинг, вече е част от портфолиото на Storytel в България на английски език, озвучена от един от най-талантливите и уважавани актьори във Великобритания – Стивън Фрaй.
Първата книга от поредицата – „Хари Потър и философският камък“, е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са достигнали до читатели от цял свят, книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Продадени са над 500 млн. копия от книгите, поредицата е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар