Translate

вторник, 19 ноември 2019 г.

Кампанията #MoveBetter, организирана от HONOR, за първи път стартира в България


Инициативата цели да повиши физическата активност и обществената информираност относно сериозен глобален проблем като затлъстяването. Данни на СЗО сочат, че близо 30% от европейците над 18 години и 80% от юношите не са достатъчно физически активни. От друга страна, според Europe Active, водещата неправителствена организация, обединяваща европейския фитнес сектор, физическата неактивност е ключов фактор за някои от основните незаразни заболявания, смени в настроението и тревожни разстройства. Липсата на активност струва и доста пари на обществото. Според статистика на Europe Active „цената“, която обществото плаща, заради ниска активност, е 1.4 пъти по-голяма от разходите по щетите от замърсяването на въздуха в Европа /ЕС-28/ и 3 пъти повече от общите разходи за лечение на заболявания, причинени от тютюнопушенето.
Въпреки лошата статистика, напоследък се забелязва тенденция гражданите на Европа да стават по-активни, за което свидетелства и ръстът на европейския пазар на фитнес устройства. Като резултат фитнес технологиите стават по-търсени и все повече хора виждат ползите от това да следят своето здравословно и спортно представяне. Носимите устройства направиха това следене по-достъпно и създадоха общност от потребители, които използват фитнес джаджи, за да постигнат фитнес целите си.
#MoveBetter за един по-здравословен начин на живот
Като поддръжник и привърженик на идеята за по-здраво и активно общество, HONOR вярва, че технологиите играят ключова роля и могат да помогнат на потребителите да имат по-голям контрол над здравето и добрата си форма.
Промяната започва с глобалната кампания #MoveBetter, която се провежда за първи път и у нас. Тя е създадена, за да стимулира активен начин на живот у хората, независимо от нивото им на физическа подготовка. Във фокуса на кампанията е HONOR Band 5 – последният продукт на бранда от гамата на носимите устройства, който може да помогне на потребителите да подобрят тренировките си.
HONOR Band 5 – Твоят целодневен фитнес и уелнес партньор
Оборудван с цветен 0.95” AMOLED сензорен дисплей, 24-часов мониторинг на сърдечния ритъм и съня, множество спортни и фитнес режими и 8 варианта за персонализиране на дисплея, HONOR Band 5 може да бъде закупен на препоръчителна цена от 79 лв.  Предлага се в три модерни цвята – тъмно синьо, метеоритно черно и цвят розова далия. HONOR Band 5 е единственият фитнес тракър в своя клас, който проследява и измерва нивото на кислорода в кръвта на потребителя. В комбинация с 24-часовия мониторинг на сърдечната дейност, HONOR Band 5 може да помогне на всеки да стане по-активен, да достигне оптимални фитнес резултати и да избира подходящ тип тренировки.

------------------------------------
Фитнес и здравни съвети от HONOR*

Като част от кампанията #MoveBetter HONOR предлага и серия съвети, свързани със здравето и тренировките. Заедно с HONOR Band 5, брандът цели да предложи един по-добър фитнес режим за всички.
Съвет 1 – Следи сърдечния си ритъм 24/7, за да си сигурен, че тренираш при оптимални показатели
  • Мониторинг технологията на HONOR Band 5, която следи сърдечния ритъм, в съчетание с GPS свързаност, позволява на устройството да предоставя информация в реално време относно представянето ти, за да тренираш с оптимално темпо.
Съвет 2 – Опознай тялото си и тренирай без излишни рискове
  • Когато знаеш нивото на кислород в кръвта си по време на тренировка, можеш да си сигурен, че тренираш ефективно и безопасно. Стойности между 90% и 100% са считани за нормални. Ако те паднат под 89% обаче е препоръчително да се посъветваш с лекар. HONOR Band 5 анализира как тялото се адаптира и реагира при тренировка, сън или висока надморска височина, като така следи за безопасността ти независимо от обстановката. С HONOR Band 5 HONOR въвежда един изцяло нов стандарт за достъпно носимо устройство, което следи здравето ти.
Съвет 3 – Спи добре, за да се възстанови тялото ти
  • Доброто наспиване и почивка през нощта са вероятно най-пренебрегваният елемент на всеки фитнес режим. Технологията TruSleep™, с която разполага HONOR Band 5, анализира качеството на съня в реално време, идентифицира навиците ти по време на сън и ти предлага съвети как да подобриш качеството му.
Съвет 4 – Разнообрази тренировките си
  • Можеш да увеличиш интензивността на тренировките си или да пробваш нов вид
    занимания във фитнеса, но важното е да подлагаш тялото си на различни видове упражнения, за да избегнеш рутината.
    HONOR Band 5 предлага 10 различни фитнес режима, които проследяват сърдечния ти ритъм, продължителността на тренировката и дистанцията без значение от вида активност, на която се спреш.
 ------------------------
*Тези становища и съвети не бива да бъдат приемани като медицински препоръки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар