Translate

понеделник, 18 ноември 2019 г.

Международната програма „Мигриращото тяло“ на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс представя швейцарския спектакъл „ifeel4“


Постановката на хореографа Марко Беретини ще можете да гледате на 22 ноември от 19:30 часа на сцената на ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс. „iFeel4 е част от международната програма на ДНК – „Мигриращото тяло“.
Спектакълът започва със солов транс, който съживява корените на танца на Марко Беретини в жанра на диското. Марко Беретини е шампион на Германия по диско за 1979 г. Постепенно на сцената излизат деца, които бавно напускат публиката. На фона на репетитивна, лирична поп музика с метафизичен оттенък, композирана от Самуел Паянд, децата се раздвижват и започват да пеят. Те носят маски, напомнящи античните гръцки трагедии, окъпани в култа към примитивните мистерии, преведени в съвременната форма на фейсбук-емотикони с елементи на човешко лице.
След дуета iFeel2 /представен в ДНК през 2016 г./, с репетитивните стъпки и голи бюстове, в iFeel4 Марко Беретини е самотна икона, която ритмично танцува, възпроизвеждайки диско стъпки, като по забавен начин „цитира” линиите на тялото на Джон Траволта от „Треска в събота вечер”.  
В дните 23 и 24 ноември Марко Беретини ще проведе уъркшоп за начинаещи и професионалисти, който ще бъде разделен на три части – физическа подготовка /сутрин/, импровизационен уъркшоп /следобяд/, теоретична част /в края на деня/. Ателието ще се води на английски език и участието е без такса с предварително записване, като е необходимо да изпратите свое кратко CV на dnk@ndk.bg до 22 ноември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар