Translate

неделя, 24 ноември 2019 г.

Седма награда за „В кръг“


 Ирини Жамбонас грабна наградата за най-добра актриса и в Испания

„В кръг“ на Стефан Командарев продължава със сериозните международни успехи и снощи взе поредна седма награда в 57-то издание на Международния кинофестивал в Хихон, Ислания. В конкуренция с още 18 филма от цял свят в основната състезателна програма, Ирини Жамбонас взе наградата за най-добра актриса, която е трета за нея след „Сърцето на Сараево“ и „Златна Роза“. „Гордеем се, че успяваме да съчетаем отлично представяне на филма по-света с прекрасния прием от българската публика по нашите кина, където вече ни гледаха 15 000 зрители“, коментира от Испания Стефан Командарев.
„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата са Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан
Стефан Командарев
Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.
„В кръг“ e в кината в цяла България и се осъществява с медийната подкрепа на NOVA и подкрепата на ИА „Национален филмов център“, Столична община, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар