Translate

сряда, 27 март 2019 г.

Алберто Веделаго: Персоналният мъжки стил e ключ към успеха в бизнеса


Маестрото на елегантността изнесе публична лекция в УНСС и получи високо отличие от ректора на университета проф. Стати Статев

Световноизвестният италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго изнесе публична лекция на тема „Персоналният мъжки стил: ключ към успеха в бизнеса“, която бе организирана от УНСС, Студентски съвет, катедра „Медии и обществени комуникации“ и Академията за мода.
Проф. Любомир Стойков, преподавател в катедрата и съорганизатор на събитието, представи Веделаго като човек с изключително успешен опит на модната сцена, основател на свой собствен бранд и професионалист, който се посвещава на мъжката елегантност и на изграждането на стил на клиента като ключ към успеха в бизнеса.
Преди презентацията зам.-ректорът проф. Валентин Гоев, от името на ректора проф.. Стати Статев, връчи на Веделаго статуетка на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев, както и специален сертификат.
 Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС, подчерта сериозното значение на модата за успешната реализация на младите хора.
В своята лекция маестрото на елегантността се обърна към присъстващите студенти и гости в зала „Тържествена“ с думите: „Винаги търсете човек, който да ви посъветва и да гледа на вас като на човешко същество, а не само като на консуматор.“ Това свое послание той отправи във връзка с проблемите, произтичащи от масовата продукция в съвременния индустриален свят. Модната индустрия не се концентрира върху стила, отбеляза Алберто Веделаго и на фона на бързо променящата се мода той изтъкна предимствата на елегантността като трайна величина.
Италианският дизайнер и стилист подчерта колко е важно фирмите да инвестират в обучението на служителите си, а не да очакват те да станат специалисти, веднага след като завършат университета. „Купувайте малко и възможно най-качествените неща, без значение на марката. Обръщайте внимание на това как ви стоят дрехите и търсете индивидуалността, за да ви забележат.“, посъветва студентите маестро Веделаго. В своите препоръки той акцентира и на това, че винаги трябва да се съобразява дрехата с мястото, където човек отива. А за младите хора е добре да се явяват на интервю за работа с костюм. Самият
Веделаго демонстрира пред аудиторията и как да различат качественото сако, което е ръчно изработено без подлепващи материали. След лекцията гостът отговори на многобройните въпроси на студентите и даде още полезните съвети за намирането на адекватен стил и правилен подход към облеклото за успеха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар