Translate

четвъртък, 28 март 2019 г.

Медикъл Караджъ и American Hospital подаряват лазерна очна корекция на пациент от България


Пациент от България ще има възможността да се възползва от безплатна лазерна корекция на зрението в Турция. Тя се предоставя от Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ като част от инициативите им за осигуряване на достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, съвместно с елитната болница American Hospital в Истанбул, където ще се извърши процедурата.
Възможност да се освободи от очила и контактни лещи с помощта на безплатна лазерна корекция на късогледство или далекогледство ще получи един от включилите се във фейсбук инициативата на „Медикъл Караджъ“ и American Hospital в периода 25 март – 3 април 2019 г., който ще бъде изтеглен на случаен принцип в присъствието на нотариус. Всички условия и детайли за включване на желаещите в инициативата са публикувани на фейсбук страницата на Karaci Tours Medical.
Медицинската процедура ще бъде извършена от проф. д-р Оркун Мюфтюоглу в Центъра по офталмология на American Hospital, която е част от Фондация „Вехби Коч“ (VKV) и предлага офталмологична помощ от световна класа с най-съвременно оборудване и технологии.
Проф. Мюфтюоглу е опитен специалист с богат опит в страната си и в чужбина. Завършва Медицинския факултет към университета в  Анкара през 1999 г. и специализира катарактна и рефрактивна хирургия в Baylor College of Medicine в Хюстън. Продължава с витреоретинална хирургия в Университет Duke през 2006 г., висша рефрактивна хирургия в Instituto Oftalmologico Alicante през 2007 г., а в периода между 2007 – 2009 г. - катарактна, корнеална и рефрактивна хирургия в Медицинския център към University of Texas Southwestern с медицински лиценз USMLE-Texas. В практиката си до момента проф. д-р Мюфтюоглу е оперирал над 10 000 пациента с очни проблеми, като голяма част от тях са особено сложни случаи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар