Translate

вторник, 26 март 2019 г.

Национален център за книгата – НДК за трети пореден път представят каталога „Детски книги от български писатели и художници“


Изданието цели да подпомага развитието на българската детска литература и илюстрация за деца, олицетворявайки таланта и достиженията на българските писатели и художници в тяхната благородна мисия да достигнат до детското съзнание и да го спечелят за знанието.
„Децата са най-критичните, най-необременените и най-крехки читатели и за да изминем пътя до тях, и писателите, и художниците, трябва да вложат цялата си душа и сърце. Убеден съм, че всеки от творците в този каталог е успял. Надявам се, че и вие ще ги оцените“, отбелязва изпълнителният директор на НДК Ангел Митев.
„Детски книги от български писатели и художници“ ще бъде представен на панаирите в Болоня и Франкфурт, както и на други форуми за популяризиране на българската литература.
Изданието е изцяло на английски език, като преводът и редакцията са дело на Анджела Родел, Десислава Николова и Десислава Тончева, а художественото оформление на корицата и книгата е на Дамян Дамянов. Екипът на Национален център за книгата с ръководител Светлозар Желев са съставители на каталога.
Заглавията, подбрани в третото издание, са разнообразни, но разглеждат универсални теми. Богат е и стилът на илюстрациите, а четивата са подходящи за различни възрастови групи.
Каталогът - „Children`s Books by Bulgarian Writers and Artists” съдържа 10 автори с техните произведения и 10 художници и илюстрираните от тях книги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар