Translate

понеделник, 3 септември 2018 г.

Телевизорите на LG с AI THINQ® ще се предлагат на още повече пазари с функцията GOOGLE ASSISTANT


Потребителите, използващи телевизори на LG ще могат да се възползват от още повече езици и смарт свързвания с други домашни устройства.

LG TV Google Assistant
Още повече клиенти на LG Electronics (LG) ще могат да използват Google Assistant на своите телевизори с функцията за изкуствен интелект през четвъртото тримесечие на годината. LG ще представи Google Assistant на още седем пазара – Австралия, Канада, Франция, Германия, Южна Корея, Испания и Англия – с поддръжката на общо 5 езика. Това разрастване е част от глобалната стратегия на LG, която цели да вдигне нивото в областта на решенията свързани с гласово разпознаване с ThinQ платформата на LG и вградения Google Assistant. LG обяви, че Google Assistant ще бъде вграден в телевизорите на CES 2018 с обслужване в САЩ, което ще започне от второто тримесечие.
Google Assistant ще бъде наличен на всички webOS-based AI TV на LG на новите пазари, предлагайки разнообразни функции и достъпност на много езици. С вградения Google
LG OLED TV Google Translate
Assistant
, телевизорите от поколението 2018 AI ThinQ-enabled предлагат изживяване, което позволява на потребителите да управляват дневните си задачи, да намират отговори или да контролират съвместимите смарт устройства у дома. Трябва само да натиснете и да задържите бутона за микрофона и да попитате за информация като например прогнозата за времето, работното време на ресторантите в близост, последните спортни резултати или да намалите осветлението без това да нарушава гледането. Потребителите могат също да преживеят отново своите любими моменти като показват снимки от Google Photos.
С помощта на Google Assistant, телевизорите на LG с изкуствен интелект могат да служат като център на един интелигентен дом, предлагайки достъп до редица устройства като робот прахосмукачка, термостати, пречистватели на въздуха и смарт осветление. Google Assistant е съвместим с повече от 5 000 интелигентни устройства на хиляди популярни марки, правейки по-лесно контролирането на говорителите и други домашни смарт продукти свързани посредством Wi-Fi или Bluetooth. Потребителите в англоговорящите пазари като САЩ, Англия, Австралия и Канада вече могат да свързват Google Home устройствата към телевизорите на LG - AI-enabled, за да задават гласови команди директно от своите интелигентни говорители. Тази функция ще бъде достъпна и във Франция, Германия, Япония и Южна Корея до края на 2018 година. Съвместимостта с устройствата с Amazon Alexa, които в момента са достъпни в Англия и САЩ ще се предлагат и в Австралия и Канада.
LG OLED TV Google Maps
На върха на интеграцията на Google Assistant, телевизорите с изкуствен интелект използват т.нар. deep learning (задълбочено обучение) технология, която позволява на зрителите да използват естествения си език, за да може бързо и лесно да свържат телевизора към външни устройства или да потърсят за конкретна информация или съдържание, използвайки просто вербални команди. Смяна на ТВ каналите, усилване и намаляне на звука, изключване, когато предаването приключи, напомняне кога ще се излъчва любимо шоу или намирането на нещо хубаво за гледане – било то чрез връзка, по въздуха или чрез стрийминг услуга – това са само няколко от начините, чрез които ThinQ помага на зрителите да се наслаждават ежедневно на гледането.
Посетителите на тазгодишното изложение IFA в Берлин могат да посетят щанда на LG, който ще се намира в зала 18 на Messe Berlin от 31 август до 5 септември за да видят AI ThinQ-enabled телевирозите с Google Assistant и да се насладят на най-доброто от OLED технологията като OLED Canyon.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар