Translate

четвъртък, 6 септември 2018 г.

272 атлети взеха участие в ултра крос триатлона “Лъвско сърце”


Състезателите изминаха общо 19 647 км в плуване, колоездене и бягане в Странджа
За трета поредна година ултра крос триатлонът “Лъвско сърце“ предизвика най-смелите атлети да преминат 140 км. индивидуално или в отборна щафета.
Общо 272 състезатели от пет националности се включиха в уникалното по рода си приключение, включващо 3 км плуване, 116 км колоездене и 21 км бягане.
На първо място на почетната стълбичка застанаха Уим Щеркс от Белгия с време от 07:59:14 ч. и трикратната победителка при жените Христина Козарева, която финишира за 09:46:55 часа. Те грабнаха голямата награда от 1000 лева, а останалите победители разделиха наградите осигурени от спонсорите на събитието.
При щафетите най-бърз се оказа отборът на „Велораптор“ с време 06:53:58ч. Сред всички участници се открои и отбор “170+ Антихот”, възрастта на чиито членове надминава 170 години и завърши за общо време от 08:28:13ч. Сред състезателите в щафета се откроиха също Георги Палазов, Петър Божилов, Мирослав Спасов, Антон Михайлов и Бойко Танчев.
В индивидуалното съревнование стартираха 98 триатлонисти, от които 63 завършиха успешно. При щафетите участваха 53 отбора, от които финиширалите са 49. Официалното класиране и пълни резултати за двете категории може да видите на уебсайта на събитието www.lionheart.bg.
С всяка година Лъвско сърце привлича все повече любители на триатлона. В първото издание на състезанието през 2016 се включиха 44 участници. През 2017 техният брой нарастна до 145. Тази година в триатлона взеха участие 272 атлети, сред които 15 бегачи от отбора на adidas Runners.
Всички изминати 19 647 км в плуване, колоездене и бягане ще бъдат символично дарени по програма „Моите финанси“ за организиране на уроци по финансова грамотност за деца и младежи в неравностойно положение. Целта е чрез спортни активности да изминем разстоянието от Земята до Луната – точно 384 400 км, които да бъдат монетаризирани от един от партньорите на събитието.
Заедно със състезателите всяка година се увеличава и броят на доброволците. За осъществяването на мероприятието тази година помогнаха 96 доброволеца, а събитието подкрепиха 33 партньорски организации. Сред тях имаше шампиони по културизъм, професионални алпинисти, членове на спасителни отряди, журналисти и представители на частния сектор. Всяка година част от тях се превръщат в състезатели, които дръзват да предизвикат себе си, Странджа и Черно море в търсене на своето лъвско сърце.
Събитието се организира с подкрепата на Община Приморско, а кмета на общината д-р Димитър Германов получи плакет в знак на благодарност.
Датата за Лъвско сърце 2019 вече е ясна. Четвъртото издание ще събере любителите на приключенския триатлон на 7 септември 2019.

Няма коментари:

Публикуване на коментар